Τζανάκης: Πάνω από 3.000 θάνατοι έως τις γιορτές αν δεν φτάσουμε στο 65% των εμβολιασμών

Τζανάκης: Πάνω από 3.000 θάνατοι έως τις γιορτές αν δεν φτάσουμε στο 65% των εμβολιασμών Facebook Twitter
0

Τον κώδωνα του κινδύνου πως μέχρι τις γιορτές θα καταγραφούν περισσότεροι από 3.000 θάνατοι από κορωνοϊό, στην περίπτωση που δεν καλυφθεί το 65% των εμβολιασμών, έκρουσε σήμερα ο καθηγητής πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Σχεδόν όλοι θα μολυνθούν τους επόμενους μήνες, όσο περνάει η φυσική ανοσία μαζί με την μικρή τεχνητή ανοσία των εμβολιασμών ελπίζω αυτό θα κατασταλεί, αλλά μέχρι τότε θα έχουμε αυτή την εκατόμβη αν δεν σπεύσουμε να εμβολιαστούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως θα ήταν «ευχαριστημένος» αν είχαμε 65% και πάνω εμβολιαστική κάλυψη. «Πολλές χώρες άνοιξαν μετά το 65% κάλυψη, και φαίνεται ότι τα πράγματα δεν έχουν επιδεινωθεί. Αν τηρήσουμε τα μέτρα, τότε δεν περιμένουμε μεγάλο αποτύπωμα, τηρουμένων των αναλογιών. Αν όμως το μέτρο καταστρατηγηθεί και δεν έχουμε προσεκτικούς ελέγχους και ανακατευτούν ανεμβολίαστοι με εμβολισμένους, θα έχουμε πρόβλημα», είπε.

Ο καθηγητής για άλλη μία φορά χαρακτήρισε το 4ο κύμα, «κύμα ανεμβολίαστων», εξηγώντας πως «το 80% με 90% των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι, το 90% και πάνω των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι και πάνω από το 95 – 96% των νεκρών δεν είχαν εμβολιαστεί».

«Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι τώρα θα είχαμε 1 με 5 θανάτους την ήμερα», ανέφερε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Ζητά επίσημη ενημέρωση για το αν ο αστυνομικός έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή

Ελλάδα / Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Να μας ενημερώσουν αν ο αστυνομικός που πυροβόλησε έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή

«Ακούγονται διάφορα ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος να μας πει επίσημα αν ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο κόμμα;»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ