Οι ιερείς και οι μοναχοί στην πλειοψηφία τους είναι ανεμβολίαστοι κατά του κορωνοϊού, επισήμανε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, καλώντας τον ΕΟΔΥ να ενημερώσει σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμού.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή, το 60% με 70% «ίσως και παραπάνω» των ιερέων είναι ανεμβολίαστοι. Θα μπορούσε να γίνει μία σχετική έρευνα, ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ με βάση τοπικές μετρήσεις που ο ίδιος πραγματοποιεί δήλωσε πως στους μοναχούς και τις μοναχές στα μοναστήρια, το ποσοστό των ανεμβολίαστων φαίνεται να ανέρχεται στο 80% με 90%.

 

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα, πέθανε ο μοναχός ηγούμενος της Κρουσταλλένιας, Δαμιανός -μόλις 54 ετών από κορωνοϊό εδώ στη μονάδα της Κρήτης», τόνισε ο κ. Τζανάκης και πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων ιερέων, όπως γνωρίζουμε για τους γιατρούς ή για τα παιδιά.

 

Θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα με αυτά τα ποσοστά εμβολιασμού

 

Στην εκτίμηση ότι ο χειμώνας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα είναι δύσκολος προχώρησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε ότι η χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο έκλεισε όχι μόνο με εισαγωγές ασθενών από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από νοσοκομεία των γύρω περιφερειών «τα οποία γεμίζουν σιγά –σιγά», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κατάσταση πολύ ανησυχητική.

 

«Είμαστε σχεδόν στο 100% της διαθεσιμότητας» τόνισε ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε ότι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργούν την ανησυχία για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα στα νοσοκομεία.

 

«Την πανδημία τη σταματούν οι μάσκες, τα μέτρα προστασίας τα πολλά τεστ και οι εμβολιασμοί», ανέφερε.