«Τσεσμέ»: Πλέει σε διεθνή ύδατα ανάμεσα σε Λήμνο και Άγ. Ευστράτιο

Το Τσεσμέ σε διεθνή ύδατα στο κεντρικό Αιγαίο Facebook Twitter
φωτο αρχείου/ eurokinissi
0

Το τουρκικό πλοίο «Τσεσμέ» πλέει εντός της θαλάσσιας περιοχής στο κεντρικό Αιγαίο.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιηθούν υδρογραφικές έρευνες σε θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου. Το πρωί της Δευτέρας, το Τσεσμέ έχει συμπληρώσει 12 ώρες συνεχούς πλου εντός της περιοχής ερευνών που ορίστηκε με την παράνομη Navtex 0122/21 που εκδόθηκε από τον παράκτιο σταθμό της Σμύρνης.

Πού κινείται το Τσεσμέ Facebook Twitter

Το Τσεσμέ, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, κινείται ανάμεσα στην Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο σε διεθνή ύδατα. Κοντά στο τουρκικό Τσεσμέ δεν φέρεται να βρίσκονται πολεμικά πλοία, ούτε από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ούτε από τον τουρκικό στόλο.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό υδρογραφικό πλοίο παρακολουθείται διακριτικά από σκάφος του Λιμενικού, στο οποίο έχει ανατεθεί η αποστολή. Σημειώνεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα, επισημαίνοντας ότι η έκδοση Navtex από τον σταθμό της Σμύρνης είναι παράνομη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κτίριο της Siemens

Ελλάδα / Υπόθεση Siemens: Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων

Οι δικαστές έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν από την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και να παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη για πράξεις μέχρι το 2002, λόγω παραγραφής
NEWSROOM
Allou Fun Park

Ελλάδα / Το Allou Fun Park στρέφεται κατά δημοσιογράφων: «Ψεύδη και ανακρίβειες» για τις συνθήκες του ατυχήματος

«Η επιχείρηση μας και οι 250 εργαζόμενοι δεχόμαστε σχεδόν σε καθημερινή βάση αβάσιμες και τεχνικά ανεπέρειστες κατηγορίες από δυο πασίγνωστους δημοσιογράφους»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ