Τροχαίο στη Μονεμβασιά: «Παρέσυρε δύο φορές το ένα θύμα - Ζούσε πριν τον χτυπήσει για δεύτερη φορά»

 Facebook Twitter
Φωτ.: spartanews
0

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση στη Μονεμβασιά με τον 52χρονο οδηγό όπου παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους με το αυτοκίνητό του, σε ένα τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του ενός θύματος, Χρήστος Πλειώτας έκανε λόγο για έγκλημα ανθρωποκτονίας τετελεσμένο «που φυσικά προϋποθέτει αποδεδειγμένο δόλο». Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, ο συλληφθείς λειτούργησε το αυτοκίνητο ως μέσο εγκλήματος, σημειώνοντας πως είχε σώας τα φρένας του και πως όλα έγιναν συνειδητά.

Έχοντας αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας, ο κ. Πλειώτας έκανε μια λεπτομερή αναφορά για το πώς συνέβη η τραγωδία, καταδεικνύοντας την εγκληματική δράση του 52χρονου κατηγορούμενου.

«Πέρασε για δεύτερη φορά πάνω από το θύμα»

«Ήταν ένας απλά τραυματισμένος συνεπιβάτης σε ένα δίκυκλο που βρέθηκε στο οδόστρωμα. Ο μόνος τραυματισμός του ήταν ορθοπεδικός και είχε πλήρως τις αισθήσεις του. Δέχθηκε με βιαιότητα δεύτερη προσβολή (με το αυτοκίνητο) από τον δράστη, ο οποίος οδήγησε σκόπιμα το όχημά του κατά πάνω του. Τον παρέσυρε επί εκατοντάδες μέτρα και τον αποτελείωσε», είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Πλειώτας.

«Αφού εκτόπισε τον οδηγό, διένυσε 300 μέτρα επέστρεψε και διαπέρασε τον εντολέα μου. Όλα αυτά έγιναν συνειδητά», δήλωσε. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία κατά την καταδίωξή του από το περιπολικό ο δράστης απομακρύνθηκε για λίγο ώστε να τον χάσουν οι αστυνομικοί και μετά πέρασε για δεύτερη φορά πάνω από το θύμα.

«Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, που έχει το ακαταλόγιστο, να επιστρέψει να κρυφτεί και να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος;», υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας. «Ήξερε τι διέπραξε, είχε την ικανότητα να κρυφτεί και να επανέλθει εκ νέου, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από ψυχοπαθολογική δραστηριότητα ένα άτομο που γνώριζε καλά τι έκανε», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή που αρίστευσε, μιλά στη LIFO

Ελλάδα / Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή, μιλά στη LIFO

Η συντονίστρια του προγράμματος «Άμεση Ανακούφιση Προσφύγων και Μεταναστών» των Παιδικών Χωριών SOS στη Λέσβο, μιλά για την επιτυχία του 18χρονου παιδιού αλλά και για τι θα πρέπει να κάνει πλέον η πολιτεία

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ