ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

«Θρίλερ» με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Αναβλήθηκε η δίκη στην Τουρκία

«Θρίλερ» με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Αναβλήθηκε η δίκη στην Τουρκία Facebook Twitter
2

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, εκδίκαση της έφεσης, κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξερχόμενοι του δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Στο μεταξύ, στην Τουρκία έχουν μεταβεί και οι γονείς των δύο στρατιωτικών, οι οποίοι πήγαν στο δικαστήριο προκειμένου να πάρουν άδεια από τον εισαγγελέα, για να επισκεφθούν τα παιδιά τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Δήλωση για το θέμα της σύλληψης-κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στην Ανδριανούπολη, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, «η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα».

Σύμφωνα με το onalert.gr, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο να μην παραταθεί η κράτηση τους στις κλειστές φυλακές της Ανδριανούπολης αλλά να συνεχιστεί στο Ελληνικό Προξενείο. «Αυτόν τον αγώνα κάνουνε», αναφέρει χαρακτηριστικά η υψηλόβαθμη πηγή ενημέρωσης.

 

Ο 25χρονος υπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού Δημήτρης Κουκλατζής που υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται προφυλακισμένοι από την Πέμπτη, αφότου συνελήφθησαν στον Έβρο.

«Θρίλερ» με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Αναβλήθηκε η δίκη στην Τουρκία Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κρίσιμο για τη γενικότερη έκβαση της υπόθεσης θα είναι εάν οι αρμόδιοι Τούρκοι εισαγγελείς θα διευρύνουν το κατηγορητήριο με κατηγορίες περί κατασκοπείας, πέρα από την κατηγορία της παράνομης εισόδου -κάτι που θα δώσει νέα αρνητική τροπή.

Παραμένουν φυλακισμένοι οι Έλληνες στρατιωτικοί- Απορρίφθηκε η ένσταση

 

Το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Αυτό σημαίνει πως θα παραμείνουν στις φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους για την παράνομη είσοδό τους στην Τουρκία.

 

Ελλάδα
2

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια