Θεσσαλονίκη: Υπόσχονταν χρήματα μέσω ΕΣΠΑ - Κατηγορούμενος και ένας εφοριακός

Θεσσαλονίκη: Υπόσχονταν χρήματα μέσω ΕΣΠΑ - Κατηγορούμενος και ένας εφοριακός Facebook Twitter
0

Ένας εφοριακός και τρία ακόμα άτομα κατηγορούνται για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών από τη Θεσσαλονίκη, στους οποίους υποσχόταν χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Εκτός από τον 48χρονο εφοριακό, για την υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμη άτομα, 40 και 50 ετών, ενώ αναζητείται η ταυτότητα και τέταρτου προσώπου που φέρεται ως συνεργός τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον Ιούνιο του 2017, οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν να αποσπάσουν σε οκτώ περιπτώσεις 24.500 ευρώ με το πρόσχημα διεκπεραίωσης αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών σε φορείς που είναι αρμόδιοι για χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει και περιπτώσεις απάτης σε απόπειρα. Επιπλέον, ο 50χρονος, ενεργώντας μεμονωμένα και ανεξάρτητα, φέρεται να απέσπασε 20.000 ευρώ από θύμα, υποσχόμενος ότι θα μεσολαβήσει στην εύρεση αγοραστή για εμπορική συμφωνία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM