LIVE!

Θεσσαλονίκη: Κλείδωνε την 8χρονη κόρη της γυμνή, χωρίς τροφή και νερό για τιμωρία- 3 χρόνια με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο

Θεσσαλονίκη: Κλείδωνε την 8χρονη κόρη της γυμνή, χωρίς τροφή και νερό για τιμωρία- 3 χρόνια με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο Facebook Twitter
φωτ.: Unsplash
0

Μία 32χρονη μητέρα στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών, με 3ετή αναστολή, επειδή έβαζε τιμωρία την 8χρονη κόρη της, κλειδώνοντάς την σ' ένα παγωμένο δωμάτιο, όπου την άφηνε γυμνή, χωρίς τροφή και νερό.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Φεβρουάριο του 2016 στις Συκιές Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία συγγενικού προσώπου που προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας.

«Μια μέρα εάν αργούσαν οι αστυνομικοί το παιδί θα μπορούσε να είχε πεθάνει», είπε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, όπου εξετάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Πρωτόδικα, η 32χρονη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανήλικης με μεθοδευμένη πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου, σε βαθμό κακουργήματος.

Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί στην μητέρα της κατηγορούμενης - γιαγιά της παθούσας, η οποία στο μεταξύ απεβίωσε και η δίωξη για αυτήν έπαυσε οριστικά.

Οι δικαστές του δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου μετέτρεψαν την κατηγορία σε πλημμέλημα, κρίνοντας την 32χρονη ένοχη για ενδοοικογενειακή βία με κίνδυνο για σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκου.

Μητέρα συνολικά πέντε παιδιών, η κατηγορούμενη δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Όπως έγινε γνωστό, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, τα ανήλικα παιδιά της μεταφέρθηκαν σε δομή ανηλίκων όπου φιλοξενούνται.

Την εικόνα που αντίκρισε μπαίνοντας στο δωμάτιο όπου ήταν κλειδωμένη η ανήλικη (8 ετών τότε), περιέγραψε στο Δικαστήριο αστυνομικός. 

«Το παιδί ήταν κουλουριασμένο στο πάτωμα, σε ένα διαμέρισμα σκοτεινό και παγωμένο που μύριζε δυσοσμία από ούρα, με τα παράθυρα ορθάνοιχτα. Είχε να φάει και να πιει μέρες» κατέθεσε, μεταξύ άλλων  ο αστυνομικός.

Με πληροφόιρες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ