ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Θεοδωρίδου: Ο θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό δεν συνδέεται με θρομβώσεις

Θεοδωρίδου: Ο θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό δεν συνδέεται με θρομβώσεις Facebook Twitter
0

Στις πρώτες πληροφορίες για τον θάνατο 44χρονης στη Θεσσαλονίκη μία ημέρα μετά τη χορήγηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

 

«Έχει γίνει νεκροτομή. Οι πρώτες πληροφορίες που μας δόθηκαν προφορικά το μεσημέρι είναι ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεβωδών κόλπων», είπε η κ. Θεοδωρίδου απαντώντας σε ερώτηση για το περιστατικό, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

 

«Φαίνεται ότι υπήρξε ένα έμφραγμα, επί εδάφους παλαιότερου. Είναι ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα», συμπλήρωσε. Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι υπάρχει μία χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό και για αυτό γίνεται πάντα λεπτομερής έλεγχος σε τέτοιες περιπτώσεις σε ό,τι αφορά στα αίτια θανάτου.

 

«Η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική, όπως σε όλα τα περιστατικά στα οποία έστω και χρονικά έχουν κάποια σύνδεση με το εμβόλιο, ανεξάρτητα από το αν θα προκύψει αιτιολογική συσχέτιση», συμπλήρωσε.

 

Στις δηλώσεις της, η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στην αγωνία που έχουν αρκετοί πολίτες για το αν «έπιασε» το εμβόλιο και για αυτό σπεύδουν να πραγματοποιήσουν εργαστηριακό έλεγχο για τα αντισώματα.

 

«Είναι αναμενόμενο σε ένα ποσοστό η εξέταση να είναι αρνητική και αυτό να δημιουργεί ανησυχία», σημείωσε συμπληρώνοντας ότι το αρνητικό αποτέλεσμα έχει πολλές ερμηνείες, φέρνοντας ως παράδειγμα τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται.

 

«Δεν συστήνεται έλεγχος αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου και συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο είναι σημαντικό για την επιδημιολογική επιτήρηση ή για κλινικές μελέτες, αλλά είναι περιορισμένης σπουδαιότητας σε ατομικό επίπεδο.

 


Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της Johnson & Johnson, η χορήγηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στη χώρα μας, τονίζοντας ότι είναι πάρα πολύ εύχρηστο και κατάλληλο για ευρεία χρήση. «Είναι μεν μονοδοσικό, αλλά δεν πρέπει να συμπαρασύρει τους πολίτες ότι και τα άλλα εμβόλια μπορεί να είναι αποτελεσματικά με μία δόση», επεσήμανε και τόνισε ότι είναι σημαντική η συμμόρφωση με τη χορήγηση της δεύτερης δόσης των άλλων εμβολίων για τον κορωνοϊό.

 

Ελλάδα
0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ