Θεοδωρίδου: Ο θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό δεν συνδέεται με θρομβώσεις

Θεοδωρίδου: Ο θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό δεν συνδέεται με θρομβώσεις Facebook Twitter
0

Στις πρώτες πληροφορίες για τον θάνατο 44χρονης στη Θεσσαλονίκη μία ημέρα μετά τη χορήγηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

 

«Έχει γίνει νεκροτομή. Οι πρώτες πληροφορίες που μας δόθηκαν προφορικά το μεσημέρι είναι ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεβωδών κόλπων», είπε η κ. Θεοδωρίδου απαντώντας σε ερώτηση για το περιστατικό, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

 

«Φαίνεται ότι υπήρξε ένα έμφραγμα, επί εδάφους παλαιότερου. Είναι ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα», συμπλήρωσε. Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι υπάρχει μία χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό και για αυτό γίνεται πάντα λεπτομερής έλεγχος σε τέτοιες περιπτώσεις σε ό,τι αφορά στα αίτια θανάτου.

 

«Η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική, όπως σε όλα τα περιστατικά στα οποία έστω και χρονικά έχουν κάποια σύνδεση με το εμβόλιο, ανεξάρτητα από το αν θα προκύψει αιτιολογική συσχέτιση», συμπλήρωσε.

 

Στις δηλώσεις της, η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στην αγωνία που έχουν αρκετοί πολίτες για το αν «έπιασε» το εμβόλιο και για αυτό σπεύδουν να πραγματοποιήσουν εργαστηριακό έλεγχο για τα αντισώματα.

 

«Είναι αναμενόμενο σε ένα ποσοστό η εξέταση να είναι αρνητική και αυτό να δημιουργεί ανησυχία», σημείωσε συμπληρώνοντας ότι το αρνητικό αποτέλεσμα έχει πολλές ερμηνείες, φέρνοντας ως παράδειγμα τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται.

 

«Δεν συστήνεται έλεγχος αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου και συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο είναι σημαντικό για την επιδημιολογική επιτήρηση ή για κλινικές μελέτες, αλλά είναι περιορισμένης σπουδαιότητας σε ατομικό επίπεδο.

 


Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της Johnson & Johnson, η χορήγηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στη χώρα μας, τονίζοντας ότι είναι πάρα πολύ εύχρηστο και κατάλληλο για ευρεία χρήση. «Είναι μεν μονοδοσικό, αλλά δεν πρέπει να συμπαρασύρει τους πολίτες ότι και τα άλλα εμβόλια μπορεί να είναι αποτελεσματικά με μία δόση», επεσήμανε και τόνισε ότι είναι σημαντική η συμμόρφωση με τη χορήγηση της δεύτερης δόσης των άλλων εμβολίων για τον κορωνοϊό.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Λύτρας: Στο αυτοκίνητό τους χτύπησε τη σύζυγό του

Ελλάδα / «Έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο βρίζοντας και μου έριξε την πρώτη μπουνιά»: Σοκάρει η Σοφία Πολυζωγοπούλου για τον ξυλοδαρμό της από τον Λύτρα

«Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι» - Η συγκλονιστική κατάθεση της συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα
NEWSROOM
Δικαιοσύνη στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ευρωβαρόμετρο: Στην Ελλάδα περισσότεροι από τους μισούς απαντούν ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη και δέχεται παρεμβάσεις

Αποκαλυπτικά τα αποτελέσματα της έρευνας για την άποψη των πολιτών της ΕΕ για το δικαστικό σύστημα - Μόνο 4 στους 10 πολίτες στην ΕΕ κρίνουν ως «καλό» το δικαστικό τους σύστημα
NEWSROOM