Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η υγεία της Μαλένας ήταν άριστη το πρωί της ημέρας που πέθανε

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η υγεία της Μαλένας ήταν άριστη το πρωί της ημέρας που πέθανε Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία για τα ημερολόγια νοσηλείας της Μαλένας, έφερε στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, για την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα. 

Τα τρία κορίτσια ηλικίας έξι μηνών, τριάμισι ετών και εννέα ετών της ίδιας οικογένειας, έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα 33 μηνών.

Το ημερολόγιο νοσηλείας της Μαλένας, δείχνει πόσο καλή ήταν υγεία του παιδιού λίγο πριν τον αιφνίδιο θάνατό του. Δύο ημέρες πριν το κορίτσι εκπνεύσει στις 11/4, οι γιατροί χαρακτήρισαν την κατάσταση της άριστη, στις 12/4 «καλή», ενώ το πρωινό της ημέρας θανάτου, στις 13/4, η υγεία της ήταν άριστη και χωρίς προβλήματα, όταν ξαφνικά, στις 16:40 το απόγευμα, κατά την κατάθεση της μητέρας έβγαλε ένα βρόγχο και εξέπνευσε. 

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η υγεία της Μαλένας ήταν άριστη το πρωί της ημέρας που πέθανε Facebook Twitter
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η υγεία της Μαλένας ήταν άριστη το πρωί της ημέρας που πέθανε Facebook Twitter

«Η Μαλένα με κάποιο περίεργο τρόπο έδιωχνε τον μπαμπά της από το νοσοκομείο και ήθελε να κοιμηθώ. Τώρα (σ.σ ήταν) ένστικτο; Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό», είχε δηλώσει η μητέρα των κοριτσιών, σε συνέντευξή της στο Star Channel. 

Ο θάνατος τις Τζωρτζίνας αντίστοιχα, επήλθε στις 22 Ιανουαρίου 

«Είναι πολλές οι συγκυρίες που δεν συνδέονται μεταξύ τους», λένε οι γιατροί που μίλησαν για το ρεπορτάζ, αναφέροντας τον θάνατο της Ίριδας και μετά από έξι ημέρες έναν άλλο θάνατο και σοβαρά προβλήματα σε ένα εννιάχρονο κορίτσι «το οποίο μέχρι τότε δεν είχε παρουσιάσει τίποτα άλλο». 

Μεγάλη διαφορά ώρας στην αναφορά της μητέρας και των γιατρών

Χθες, τηλεοπτικό ρεπορτάζ του ίδιου σταθμού έκανε λόγο για απόκλιση 35 λεπτών ανάμεσα στη μαρτυρία της μητέρας και στα επίσημα έγγραφα των γιατρών για το θάνατο της Μαλένας.

Στις 13 Απριλίου 2019, πρωί Σαββάτου, το παιδί φαίνεται πως έπαιζε και έτρωγε κανονικά. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, λίγες ώρες αργότερα, όταν έφυγε ο πατέρας της και έπεσε να κοιμηθεί μαζί με τη μητέρα, η εικόνα άλλαξε. Μία ώρα μετά, εισήλθε η νοσηλεύτρια και χορήγησε στο παιδί το φάρμακο για το στομάχι του. 

Σύμφωνα με τη μητέρα, στις 16:40 η Μαλένα τινάχτηκε, και με έναν βρόγχο, τα μάτια της έμειναν μισάνοιχτα. Ωστόσο στα ιατρικά έγγραφα αναφέρεται ότι η ομάδα των γιατρών κλήθηκε 35 λεπτά μετά στις 17:15. Το παιδί βρέθηκε σε πλάγια θέση, χωρίς σφυγμό, με μυδρίαση, υποτονία άκρων και ψυχρό.

Οι γιατροί έφτασαν μέσα σε τέσσερα λεπτά, σύμφωνα με τα έγγραφα, το παιδί διασωληνώθηκε και του χορηγήθηκε αδρεναλίνη. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης η Μαλένα κατέληξε στις 6:05μμ, κάτω από απροσδιόριστα αίτια. Η ιατροδικαστική εξέταση κατέδειξε ηπατική ανεπάρκεια. 

Πέρα από τη διαφορά ώρας, οι γονείς των παιδιών φαίνεται πως είχαν «πλέξει το εγκώμιο» για το νοσοκομείο αλλά στην κατάθεση εξέφρασαν ενστάσεις. 

Η μυδρίαση και ο «ακίνητος θώρακας» ήταν στοιχεία που είχαν παρατηρηθεί και κατά την ανακοπή της Τζωρτζίνας, όπου οι γιατροί λένε ότι ειδοποιήθηκαν καθυστερημένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. 

Έμπειροι καρδιοχειρουργοί που παρακολουθούν τα πορίσματα για τον θάνατο της Ίριδας ανέφεραν στον τηλεοπτικό σταθμό πως δεν έχει αναφερθεί θάνατος από αγενεσία του φλεβόκομπου στην Ελλάδα.

Το χρονικό των περιστατικών

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, φαίνεται πως η 6 μηνών Ίριδα πέθανε αιφνιδίως μόλις μία ημέρα μετά την αποχώρηση του συζύγου από την οικογενειακή κατοικία στην Πάτρα, «λόγω οικογενειακών προστριβών», σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, ο σύζυγός φέρεται να έφυγε από το σπίτι στις 20 Μαρτίου του 2021 και μία ημέρα αργότερα πέθανε η Ίριδα. 

Στις 6 Απριλίου ο συζυγος μετέβη σε δικηγορικό γραφείο ζητώντας να προχωρήσει η αίτηση διαζυγίου, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ο δικηγόρος επικοινώνησε με τους δικηγόρους της άλλης πλευράς στις 7 Απριλίου.

Στις 8 Απριλίου εισάγεται η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο με αναφερόμενους σπασμούς που δεν διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι οι γιατροί και στις 11 Απριλίου έπαθε ανακοπή, με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να λέει ότι απλώς είχε χτυπηθεί το κουδούνι κλήσης των νοσηλευτών. Από την ανακοπή, προκλήθηκε σοβαρότατη εγκεφαλική βλάβη στη Τζωρτζίνα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και γιατρός

Ελλάδα / Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και γιατρός

Στρατιωτικός κατηγορείται ότι χτύπησε τη γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του - Το δεύτερο αφορά γνωστό γιατρό της Μυτιλήνης, ο οποίος φέρεται να χειροδίκησε εναντίον της νεαρής κόρης του
LIFO NEWSROOM