Τέμπη: Ο Νίκος Πλακιάς εξιστορεί πώς έμαθε για τα οστά των παιδιών του

Τέμπη: Ο Νίκος Πλακιάς εξιστορεί πώς έμαθε για τα οστά των παιδιών του Facebook Twitter
Νίκος Πλακιάς/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

«Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι είναι από τα δικά μου τα παιδιά», αποκάλυψε ο Νίκος Πλακιάς που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. 

Στη συνέχεια, μέσω Χ, εξιστόρησε τη στιγμή που ενημερώθηκε από τις αρχές ότι στην περιοχή Κουλούρι βρέθηκαν, οκτώ μήνες μετά το δυστύχημα, οστά των παιδιών του. «Το αρχικό μούδιασμα έδωσε την θέση του στην οργή στο μίσος και στον θυμό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Πλακιάς, ζητώντας παράλληλα να αναβαθμιστεί το πλημμέλημα σε κακούργημα. 

«Να δω ποιος θα σταθεί απέναντι μου στα δικαστήρια και πως θα με κοιτάξουν στα μάτια γνωρίζοντας ότι έχω κάνει δυο φορές κηδεία τα παιδιά μου. Αν αυτό ορίζεται ως πλημμέλημα τότε τι ορίζεται ως κακούργημα ;Ζητάω αμέσως την αναβάθμιση της κατηγορίας με όποιο τρόπο μπορεί να γίνει από όλους σας» ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά

«Στις 25/10/23 βρισκόμασταν στα Τέμπη μαζί με άλλες οικογένειες και παρακολουθούσαμε τη δειγματοληψία που γινόταν εκείνη την ημέρα από το έδαφος που έγινε το έγκλημα. Μετά από αίτημα μας προς τον Εφέτη Ανακριτή και  συνοδεία Αστυνομίας μας άφησαν να μπούμε στο μέρος όπου ήταν φυλαγμένα τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας στην τοποθεσία ΚΟΥΛΟΥΡΙ περίπου 12 χλμ μακριά από εκεί που ήμασταν.

Το τι αντικρίσαμε ;Δεκάδες πειστήρια και αντικείμενα του εγκλήματος παρατημένα δεξιά και αριστερά για 8 ολόκληρους μήνες!!!
Ήμασταν σίγουροι ότι μετά από αυτά που αντικρίσαμε ότι θα βρίσκαμε και ανθρώπινα μέλη των συγγενών μας.  Με τη σημαντική βοήθεια του Κυρίου Λακαφώση και τη χαρτογράφηση που είχε γίνει όλο  αυτό το οκτάμηνο από τον ίδιο μπορέσαμε και πετύχαμε την είσοδο της ομάδας του Κυρίου Λακαφώση για τυχόν ευρήματα των δικών μας. Πραγματικά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πληροφορηθήκαμε αυτό που φοβόμασταν.Βρέθηκαν οστά από τα παιδιά μας.

Το αρχικό μούδιασμα έδωσε τη θέση του στην οργή στο μίσος και στον θυμό. Συναισθήματα τα οποία θα έχω μέχρι και τη στιγμή που όλοι οι υπαίτιοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Τα γράφω τώρα που οι ποινικές διώξεις είναι για πλημμελήματα όλων όσων συμμετείχανε σε αυτό το έγκλημα και στην βεβήλωση των παιδιών μου. Να δω ποιος θα σταθεί απέναντι μου στα δικαστήρια και πως θα με κοιτάξουν στα μάτια γνωρίζοντας ότι έχω κάνει δυο φορές κηδεία τα παιδιά μου. Αν αυτό ορίζεται ως πλημμέλημα τότε τι ορίζεται ως κακούργημα ;

Ζητάω αμέσως την αναβάθμιση της κατηγορίας με όποιο τρόπο μπορεί να γίνει από όλους σας. Εάν θέλετε επιτέλους να ηρεμήσουν οι ψυχές των παιδιών μας και να πράξετε το αυτονόητο δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Κάποτε πρέπει σε αυτήν την χώρα η δικαιοσύνη να κερδίσει τη χαμένη αίγλη της και εσείς πρέπει να είσαστε  αυτοί που θα το κάνετε». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM