Συρίγος: Σε Πανεπιστημιούπολη, Πολυτεχνειούπολη και ΑΠΘ οι αστυνομικοί φρουροί

Συρίγος: Σε Πανεπιστημιούπολη, Πολυτεχνειούπολη και ΑΠΘ οι αστυνομικοί φρουροί Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε συγκεκριμένα πανεπιστημικά ιδρύματα θα βρίσκονται σε πρώτη φάση οι αστυνομικοί φρουροί, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελο Συρίγο.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, πρόκειται για την πανεπιστημιούπολη και την πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το πανεπιστήμιο Πάτρας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Συρίγος υποστήριξε ότι η αστυνόμευση έχει στόχο να προλαμβάνει και να καταστέλλει τα ποινικά αδικήματα. Η φύλαξη θα γίνεται για να μην εισέρχονται στα ιδρύματα παραβατικά στοιχεία, είπε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι 1.000 αστυνομικοί φρουροί θα πληρώνονται απο το υπούργειο Προστασίας του Πολίτη, ενώ δεν θα οπλοφορούν.

Ερωτηθείς για το σχέδιο νόμου που προβλέπει ότι η βάση εισαγωγής θα προκύπτει από ένα ποσοστό του μέσου όρου των μέσων επιδόσεων των υποψηφίων κάθε επιστημονικού πεδίου στα μαθήματα που εξετάστηκαν, σημείωσε ότι «στόχος είναι να τελειώσει το θέμα με τους αιώνιες φοιτητές». «Υπάρχουν τμήματα που δεν παράγουν αποφοίτους», σχολίασε ο κ. Συρίγος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ