Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή των Ειδικών για  το lockdown και την επιδημιολογική εικόνα, με τον παράγοντα της «κόπωσης» των πολιτών να «μπαίνει» στη συζήτηση.

 

Πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους αναφέρουν, ότι αύριο θα τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της «κόπωσης» των πολιτών και θα επιχειρηθεί ο ορισμός έστω και ενός γενικού, χρονικού πλαισίου για την σταδιακή άρση κάποιων μέτρων.

 

Για τις τελικές αποφάσεις θα αξιολογηθεί  ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού ανάλογα με την κάθε δραστηριότητα, όπως επισημαίνουν.

 

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, έκανε λόγο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για σταδιακό άνοιγμα προς τα τέλη του Μαρτίου.

 

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Θέμα 104,6 αυτό θα εξαρτηθεί και από τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε, ότι υπάρχει μια αίσθηση ματαιότητας στους πολίτες, που δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο, σε ό,τι αφορά στα αυξημένα κρούσματα αλλά σημείωσε ωστόσο ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από το περσινό.

.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είμαστε στο τέλος του δύσκολου δρόμου, είπε χαρακτηριστικά ενώ επισήμανε ότι πρέπει να πειστεί ο κόσμος πως πρέπει να τηρηθούν για λίγο ακόμη τα μέτρα του lockdown.

 

Τον Μάιο, όπως είπε, τα πράγματα θα είναι καλύτερα, καθώς θα υπάρχει καλύτερη ροή εμβολίων.

 

Ένα μικρό ποσοστό (ανθρώπων) μπορεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια των πολλών, είπε, εκφράζοντας, την ανησυχία του ενώ αναφερόμενος στις  επιπτώσεις της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων παραδέχθηκε ότι υπάρχει πίεση στην πραγματική οικονομία, και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.