Στους 51.393 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα - Προσπάθεια να αποσυμφορηθεί ο Πειραιάς

Στους 51.393 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα - Προσπάθεια να αποσυμφορηθεί ο Πειραιάς Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Στους 51.393 ανέρχονται σήμερα οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά ανέρχεται σε 5.337, με τις νέες αφίξεις ως τις 8 το πρωί να υπολογίζονταν σε 377.

Στην Αττική φιλοξενούνται 14.960, εκ των οποίων οι 5.750 παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην κεντρική Ελλάδα βρίσκονται 2.645 πρόσφυγες και στη βόρεια Ελλάδα 28.451. Ο αριθμός στο camp στην Ειδομένη ανέρχεται σε 11.324 και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου σε 1.279.

Προσπάθεια αποσυμφόρησης του Πειραιά

Στο μεταξύ, άρχισε η προσπάθεια αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά, λίγες ώρες μετά τις συμπλοκές που ξέσπασαν εκεί μεταξύΣύρων και Αφγανών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τα πρώτα πούλμαν βρίσκονται ήδη στον Πειραιά για να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας της Κυλλήνης.

Ο κ. Κυρίτσης σημείωσε ότι η μονάδα της Κυλλήνης είναι «πολύ αξιοπρεπής» και εκτίμησε πως όσο όλο και περισσότεροι πρόσφυγες συνειδητοποιούν ότι τα σύνορα με την ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να ανοίξουν, περισσότεροι θα δέχονται να μεταφερθούν στην Κυλλήνη ή σε άλλες οργανωμένες δομές.

Ερωτηθείς για τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στον Πειραιά ο κ. Κυρίτσης είπε ότι είναι «λογικό να υπάρχουν μικροεπεισόδια και συμπλοκές» όταν η κατάσταση είναι τεταμένη και υπάρχει υπερσυγκέντρωση κόσμου σε έναν χώρο.

Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν και θετικές πτυχές, λέγοντας ότι στον Πειραιά έχουν διοργανωθεί και συναυλίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ