Το ΣτΕ «πάγωσε» την τσιμεντοποίηση του ρέματος της Ραφήνας

Το ΣτΕ «πάγωσε» την τσιμεντοποίηση του ρέματος της Ραφήνας	Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Πάγωσε» προσωρινά η τσιμεντοποίηση του ρέματος της Ραφήνας με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαργαρίτα Γκορτζολίδου. 

Το ρέμα της Ραφήνας είναι χαρακτηρισμένο με προεδρικό διάταγμα ως «Ιδιαίτερου Περιβαλλοντικού Ενδιαφέροντος», καθώς έχει πλούσιο οικοσύστημα και εκβάλει δίπλα στο λιμάνι της Ραφήνας. 

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει δύο τοπικοί Εξωραϊστικοί και Οικολογικοί Σύλλογοι, καθώς και κάτοικοι της Ραφήνας. Όλοι ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις οριοθέτησης του επίμαχου ρέματος, ως ευθέως αντίθετες στο Ευρωπαϊκό και εθνικό περιβαλλοντικό νομοθετικό πλαίσιο και να σταματήσει η εκχέρσωση του ρέματος.

Η προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής που έχουν καταθέσει, τοπικοί φορείς και κάτοικοι της Ραφήνας, ενώ η κυρία αίτηση ακύρωσης έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο (4.10.2023) με εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Σωτηροπούλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ FIR ΑΘΗΝΩΝ ΥΠΑ

Ελλάδα / Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων
THE LIFO TEAM