Σταμπουλίδης: Click away και click inside δεν εξυπηρετούν σε αυτή τη φάση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

σταμπουλιδης Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Στο άνοιγμα του λιανεμπορίου με αποστολή SMS στο 13032 και όχι με τις μεθόδους click away και click inside- όταν δοθεί το «πράσινο φως»- προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

 

Ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εξήγησε ότι οι μέθοδοι click away και click inside- παραλαβή εκτός καταστήματος και αγορές με ραντεβού εντός καταστήματος, αντίστοιχα- που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν, δεν εξυπηρετούν σε αυτή τη φάση.

 

Αντίθετα, επεσήμανε ότι το άνοιγμα θα γίνει με αποστολή SMS στο 13032, το οποίο θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και η χρήση του θα μπορεί να γίνει μία φορά την ημέρα. Όλα αυτά, υπογράμμισε, θα εξαρτηθούν βέβαια και από την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, που συνεδριάζει σήμερα για το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης μέτρων του lockdown.

 

«Ο Απρίλιος είναι ο μήνας μετάβασης από μια παρατεταμένη σκληρή περίοδο περιορισμών προς μία κανονικότητα», δήλωσε ο κ. Σταμπουλίδης στο Open και υπογράμμισε τη σημασία της ατομικής ευθύνης, όπως και ότι η οικονομία δεν έχει τη δυνατότητα να παραμείνει κλειστή και τους επόμενους μήνες.Όταν ρωτήθηκε αν το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα γίνει με τη χρήση των μεθόδων click away ή click inside- σε περίπτωση που θα υπάρξει τέτοια εισήγηση της επιτροπής- απάντησε: «Αυτά τα εργαλεία λειτούργησαν σε μια φάση που είχαμε το μοντέλο ακορντεόν. Εδώ δεν πάμε σε μια τέτοια κατάσταση, αλλά οι κλάδοι που ανοίγουν να έχουν το πλαίσιο για να μπορούν να μείνουν ανοιχτοί. Να μάθουμε να προστατευόμαστε με ανοιχτή την οικονομία».

 

Ο κ. Σταμπουλίδης συμπλήρωσε ότι αν δοθεί το «ΟΚ» των ειδικών, «πάμε για άνοιγμα με περιορισμούς, αλλά προφανώς το click away και το click inside σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας».

 

Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν δύο νέα εργαλεία, το 1302 και ο χρονικός περιορισμός. «Αυτοί είναι πολύ πιο αυστηροί περιορισμοί από το click away και το click inside. Προφανώς θα ισχύει το 13032, όταν δοθεί το “πράσινο φως” για το άνοιγμα».

 


Σε ερώτηση για το αν το άνοιγμα θα περιλαμβάνει και τα εμπορικά κέντρα, απάντησε: «Οι κανόνες και στην προηγούμενη φάση ήταν οριζόντιοι. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός επιχειρήσεων. Όταν ανοίγεις έναν κλάδο πρέπει να διασφαλίζεις και τις συνθήκες ανταγωνισμού».Αντίθετα, για τα γυμναστήρια και το αν θα αφορά και αυτά το άνοιγμα, είπε πως «νομίζω ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι στην ατζέντα της συζήτησης».

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ