Σήμερα η δίκη 21 ατόμων για επεισόδια σε κινητοποιήσεις κατά της εξόρυξης χρυσού

Σήμερα η δίκη 21 ατόμων για επεισόδια σε κινητοποιήσεις κατά της εξόρυξης χρυσού Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
0

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης (ΜΟΔ) η δίκη 21 κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής -μελών του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού- που κατηγορούνται, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του τότε δημάρχου Χρήστου Πάχτα, για επεισόδια που έγιναν το Μάρτιο του 2012 στο δημαρχείο Αριστοτέλη.

Η υπόθεση κρατήθηκε χθες για να εξεταστεί σήμερα, καθώς το ΜΟΔ δίκασε άλλη υπόθεση που βρισκόταν στο έκθεμα του ίδιου δικαστηρίου. Υπό αυτές τις συνθήκες, γνωστοποιήθηκε στους παράγοντες της δίκης να προσέλθουν σήμερα το πρωί στην ίδια αίθουσα για την έναρξη της διαδικασίας.

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση συμπαράστασης μέλη της « ανοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους διωκόμενους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού».

Για σήμερα έχει προσδιοριστεί μία ακόμη δίκη που συνδέεται με αντιδράσεις κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής για την επένδυση χρυσού στην περιοχή. Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα βρεθούν 26 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του «Λάκκου Καρατζά», η οποία αφορά μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2013 και κατέληξε σε επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ