Σεξιστικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Κοζάνης: «Οι γυναίκες πολεμούν τον Θεό στη μητρότητα»

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Κοριτσάκια 13-14 χρονών μεθυσμένα, ημίγυμνα. Μάνα δεν έχουν;» Facebook Twitter
Φωτ.: Μητρόπολη Κοζάνης
0

Σοβαρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης σύμφωνα με τις οποίες η σημερινή γυναίκα πολεμά το Θεό στη μητρότητα.

Μιλώντας από άμβωνος σε πρόσφατο κήρυγμα ο Μητροπολίτης Παύλος σχολίασε την ενδυμασία μικρών κοριτσιών, που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ανάρμοστη, και αναρωτήθηκε: «Μάνα δεν έχουν;». Συνεχίζοντας το σχόλιό του καταφέρθηκε εναντίον των γυναικών που όπως είπε «πολεμούν τον Θεό στην μητρότητα».

«Με πόνεσε η καρδιά μου την περασμένη Κυριακή όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο πίσω από το ναό, είδα κοριτσάκια 13-14 χρονών, και άλλα παρακάτω, μεθυσμένα, ημίγυμνα και ξυπόλητα, κρατούσαν τα παπούτσια στα χέρια τους. Μάνα δεν έχουν; Όχι, γιατί η σημερινή μάνα πολεμάει τον Θεό στην μητρότητα. Ναι αλλά η μητρότητα ανέβασε την Παναγία πάνω από την Αγία Τράπεζα. ‘Ότι μήτηρ γέγονας’ , ‘προς σε καταφεύγομεν’ της λέμε. Όχι, εμείς θέλουμε να καταξιωθούμε στον κόσμο αυτόν. Να σπουδάσεις ναι, όλα, αλλά πρώτα μητέρες, τα παιδιά σας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Κοζάνης. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ