Ένας 14χρονος μαθητής που τραυματίσθηκε από κατάρρευση κτιρίου στον σεισμό που έπληξε την Σάμο αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα.

 

Πρόκειται για ένα περιστατικό που δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί στο νοσοκομείο της Σάμου και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.

 

Η μεταφορά γίνεται με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου C-130 . Εκτός από το 14χρονο αγόρι με πολλαπλά κατάγματα που θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων, και μια 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνας, μεταφέρεται στο ΚΑΤ.

 

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ζωή και των δύο δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, ωστόσο η αεροδιακομιδή τους στην Αθήνα κρίθηκε απαραίτητη. Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο, ενώ ακόμα 10 πολίτες της Σάμου μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, όπου και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες.

 

Την ίδια ώρα, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Aμυνας έχει θέσει σε επιφυλακή όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σάμο, Ικαρία και Χίο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τον ισχυρό σεισμό βορειοδυτικά της Σάμου.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr