Σε «κόκκινο» συναγερμό η Λέσβος λόγω έξαρσης κρουσμάτων και σε παιδιά - Εξετάζεται μίνι lockdown

Σε «κόκκινο» συναγερμό η Λέσβος λόγω έξαρσης κρουσμάτων και σε παιδιά - Εξετάζεται μίνι lockdown Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Pixabay
0

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι τοπικοί φορείς της Λέσβου όπου συζητείται ακόμη και το ενδεχόμενο ενός μίνι lockdown λόγω έξαρσης κρουσμάτων, αλλά και χαμηλού ποσοστού εμβολιασμών.

Σύμφωνα με το Mega, κατά μέσον όρο 70 είναι τα κρούσματα σε ημερήσια βάση στο νησί. Αρκετά, μάλιστα, από αυτά τα κρούσματα, εντοπίζονται σε σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους. 


Την ίδια ώρα, ισχυρό εμφανίζεται και το κίνημα αντιεμβολιαστών στο νησί, με το ποσοστό εμβολιασμών να μην καταγράφεται υψηλότερο τού 55%. 

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα. Έχουν νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι, ενώ έχουν νοσήσει και 3 εκπαιδευτικοί. Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κορωνοϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος.

«Υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50—55% στους εμβολιασμούς, ωστόσο με την Όμικρον προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο αντεπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ