Σε γυμναστήριο των Χανίων μεταφέρθηκαν οι μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο

Σε γυμναστήριο των Χανίων μεταφέρθηκαν οι μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο Facebook Twitter
0

Στο κλειστό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής μεταφέρθηκαν το απόγευμα της 29ης Ιουνίου, οι μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος, που εντοπίστηκε ενώ έπλεε βόρεια της Κρήτης, όταν και εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω μηχανικής βλάβης.

Το πλοίο οδηγήθηκε το μεσημέρι στο λιμάνι της Σούδας και από εκεί οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, όπου θα παραμείνουν.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, πρόκειται για 105 άνδρες, 12 γυναίκες και 3 παιδιά, εκ των οποίων οι 3 άνδρες, ουκρανικής καταγωγής, φέρονται ως διακινητές.Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, προορισμός των μεταναστών ήταν η Ιταλία.

Από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο, 9 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων, κυρίως για προληπτικούς λόγους.
Στον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής βρίσκονται γιατροί και εθελοντές για την παροχή φροντίδας, ενώ την σίτισή τους έχει αναλάβει ο Δήμος Χανίων.


Την φύλαξη των μεταναστών ανέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ τις επόμενες ώρες θα αρχίσει η διαδικασία της ταυτοποίησης τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM
Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Ελλάδα / Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Σύσταση για τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται σε περίπτωση φθαρμένων αποσκευών, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε εταιρείες αερομεταφορών, μετά από σωρεία καταγγελιών.
NEWSROOM