Σε δηλητηρίαση από μανιτάρια φαίνεται τελικά πως οφείλεται ο θάνατος της 41χρονης στην Χερσόνησο που προβλημάτισε τις αρχές του Ηρακλείου, ενώ προκάλεσε και το ενδιαφέρον της ρωσικής πρεσβείας στη χώρα μας.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται τον καθηγητή τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Τσατσάκη, αλλά και με βάση την κατάθεση της νεαρής κόρης της οικογένειας, το ζευγάρι των Ρώσων κατανάλωσε μανιτάρια ενώ βρισκόταν ακόμη στη χώρα του.

 

Τα συμπτώματα της εν λόγω δηλητηρίασης εμφανίζονται με καθυστέρηση 2-3 ημέρων.

 

Μάλιστα, όπως εξήγησε στην δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης ο κ. Τσατσάκης, ακόμη και αν γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις δεν πρόκειται να φανεί η τοξική ουσία που προκάλεσε τη δηλητηρίαση. Ο ίδιος πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στη βόρεια Ευρώπη αυτού του είδους οι δηλητηριάσεις είναι συνηθισμένες.

 

Πάντα, σύμφωνα με την ΕΡΤ θεωρείται μη αναστρέψιμη και η κατάσταση του συζύγου που έχει υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια.

 

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι ηλικίας 41 και 45 ετών έφτασε στο ηράκλειο από τη Ρωσία πριν από πέντε μέρες. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο τους στη Χερσόνησο η γυναίκα κατέρρευσε και οι διασώστες του ΕΚΑΒ φτάνοντας εκεί απλά διαπίστωσαν το θάνατο της.

 

Τόσο τα μέλη του ΕΚΑΒ όσο και οι αστυνομικοί του τμήματος χερσονήσου διαπίστωσαν πως και ο άνδρας ήταν σε κακή κατάσταση και μετά βίας μπορούσε να κρατηθεί στα πόδια. Ο άντρας μεταφέρθηκε αμέσως στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

 

Στην υπόθεση ενεπλάκη και η ρωσική πρεσβεία στη χώρα μας καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ζητήθηκε η πλήρης διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσε το θάνατο της 41χρονης γυναίκας αλλά και την σοβαρή κατάσταση της υγείας του συζύγου της.

 

Παράλληλα η πρεσβεία ανέλαβε την επιστροφή των δύο παιδιών της οικογένειας στη Ρωσία σε συγγενικά τους πρόσωπα.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr