Σαμοθράκη: Επιχείρηση διάσωσης κοπέλας που τραυματίστηκε από πτώση στη «Γριά Βάθρα»

Σαμοθράκη: Επιχείρηση διάσωσης κοπέλας που τραυματίστηκε από πτώση στη «Γριά Βάθρα» Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC (φωτογραφία αρχείου)
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης, από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Σαμοθράκης, νεαρής η οποία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φέρει κάταγμα στο πόδι από πτώση στην περιοχή της «Γριάς Βάθρας».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Α.Μ.Θ., φίλη της νεαρής με την οποία περιηγούνταν στην περιοχή, ενημέρωσε την πυροσβεστική για το ατύχημα. Αμέσως έσπευσε ομάδα οχτώ πυροσβεστικών υπαλλήλων, προκειμένου να εντοπίσει το ακριβές σημείο της πτώσης, φροντίζοντας στη συνέχεια για τη μεταφορά της με φορείο σε ασφαλές σημείο.

Ο κ. Καραγκούνης σημειώνει πως λόγω του δύσβατου και δυσπρόσιτου της περιοχής, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των διασωστικών δυνάμεων, τόσο ως προς τον εντοπισμό των τραυματιών όσο και ως προς τη μεταφορά τους, συμπληρώνοντας πως δυστυχώς οι εν λόγω κλήσεις σε βοήθεια είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο κατά την καλοκαιρινή περίοδο στο ακριτικό νησί.

Η «Γριά Βάθρα» βρίσκεται κοντά στα Θέρμα και είναι μία από τις λίμνες που σχηματίζονται σε διάφορα σημεία της Σαμοθράκης, από τις αμέτρητες πηγές και ρυάκια του νησιού που στην πλειοψηφία τους πηγάζουν από το βουνό Σάος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ