Ρακέτες τέλος σε γνωστές παραλίες - Πρόστιμο 1.000 ευρώ στους παραβάτες

Ρακέτες τέλος σε γνωστές παραλίες - Βαρύ πρόστιμο 1.000 ευρώ στους παραβάτες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Τέλος οι ρακέτες στις παραλίες του Καβουριού και Μαλτσινιώτη, με τους παραβάτες να έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.000 ευρώ. 

Ο δήμαρχος Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας στην ΕΡΤ εξηγεί πως το μέτρο με τις ρακέτες ισχύει από το 2006 σε τρεις παραλίες που βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή, αλλά πλέον φαίνεται πως έχει καθιερωθεί και οι λουόμενοι αντιλαμβάνονται την απαγόρευση. 

«Είναι ένα μέτρο που έχει ξεκινήσει από το 2006. Δεν είναι ένα μέτρο που ισχύει από τώρα. Η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, μένουν 48 οικογένειες δίπλα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι το "τάκα-τούκα" από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν εξασφαλίζει το "ευ ζην", ούτε καν το "ζην"» επισημαίνει ο κύριος Κωνσταντέλλος. 

Βέβαια, ξεκαθαρίζει πως μολονότι υπήρχε πρόστιμο, αυτό κυμαινόταν στο ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο ήταν υπερβολικό και «δημιουργούσε χαμόγελα» σύμφωνα με τον δήμαρχο. «Η δημοτική αστυνομία είχε πρόβλημα να επιβάλλει τον έλεγχο», ενώ είπε πως από το 2019 έχουν υπάρξει 25 πρόστιμα.

Επίσης, επισημαίνει ότι είναι η πέμπτη φορά που βάζουν την πινακίδα, καθώς έρχονται και τις ξηλώνουν. Διευκρινίζει ότι πολύ κοντά σε αυτή την παραλία, υπάρχουν ελεύθερες, όπου μπορούν ανά πάσα στιγμή να παίξουν ρακέτες. 


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυάγιο Πύλου: Την ποινική δίωξη του αρχηγού του Λιμενικού ζητάει η Εισαγγελία

Ελλάδα / Ναυάγιο Πύλου: Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του νυν αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και ανώτερων στελεχών της ηγεσίας του

Η ποινική δίωξη αφορά σε κακούργημα και αδικήματα, όπως η έκθεση κατά συρροή από παράλειψη με νομική υποχρέωση διάσωσης και κατάστασης προσώπων αβοήθητων
LIFO NEWSROOM
Στην iGEM Ioannina 2025 το χρυσό μετάλλιο του κορυφαίου παγκόσμιου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας

Ελλάδα / Χρυσό μετάλλιο σε Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σώσουν τα πλατάνια

Η ομάδα iGEM Ioannina 2025 ξεχώρισε και διακρίθηκε για την καινοτόμο πρότασή συνθετικής βιολογίας που αφορά την αντιμετώπιση της εκτεταμένης νέκρωσης που απειλεί τα οικοσυστήματα της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM