Ψάρεμα με βάρκα: Τι ισχύει από αύριο

Ψάρεμα με βάρκα: Τι ισχύει από αύριο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
0

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την ερασιτεχνική αλιεία προέβη ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

«Σχετικά με τη νέα φάση μέτρων, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι εκ παραδρομής και παρά τις σχετικές ανακοινώσεις μας, δεν περιλήφθηκε διάταξη που αφορά στο ερασιτεχνικό ψάρεμα», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. 

«Στη σχετική ΚΥΑ προστίθεται εδάφιο στ' σύμφωνα με το οποίο από αύριο εξαιρούνται από την απαγόρευση του κατάπλου σκαφών που ισχύει σε όλη τη χώρα τα μικρά σκάφη έως 7 μέτρα, στα οποία επιτρέπεται να αποπλεύσουν για τη διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας και για την κολύμβηση των επιβατών τους στην ανοικτή θάλασσα», συνέχισε. 

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ισχύουν τρεις προϋποθέσεις: η μη προσέγγιση σε νησιά της ίδιας ή άλλης περιφερειακής ενότητας λιμενικού απόπλου, η μη παραμονή κατά τη διάρκεια της νύχτας και η τήρησης της ελάχιστης απόστασης των δύο μέτρων μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτά.

Επίσης, ανέφερε ότι «δεν επιτρέπεται η χρήση ή λειτουργία πισίνας σε συγκροτήματα πολυκατοικιών». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και γιατρός

Ελλάδα / Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και γιατρός

Στρατιωτικός κατηγορείται ότι χτύπησε τη γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του - Το δεύτερο αφορά γνωστό γιατρό της Μυτιλήνης, ο οποίος φέρεται να χειροδίκησε εναντίον της νεαρής κόρης του
LIFO NEWSROOM
Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη - Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων στην Αιγιάλεια

Ελλάδα / Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη - Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων στην Αιγιάλεια

Όπως προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι, έκαναν την εμφάνισή τους τοπικές καταιγίδες που ξεκίνησαν από τις ορεινές περιοχές και σταδιακά κατευθύνθηκαν προς τα πεδινά
LIFO NEWSROOM