Έκρηξη σημειώθηκε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στον Νέο Κόσμο το βράδυ της Πέμπτης (8/5).
Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να τραυματιστεί μια 15χρονη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Σε ένα μικρό κουζινάκι εξερράγη η μικρή φιάλη υγραερίου και τραυμάτισε την 15χρονη στο σπίτι της στον Νέο Κόσμο.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Παίδων με μικρής έκτασης εγκαύματα στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πόδια. Αν και επικράτησε αναστάτωση στη γειτονιά, δεν προκλήθηκε φωτιά και έτσι δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής που έφτασε άμεσα στο σημείο με 6 πυροσβέστες και δυο οχήματα.
Συγγενής της 15χρονης μιλώντας στο Live News, ανέφερε ότι η 15χρονη είναι καλά στην υγεία της. «Το κορίτσι είναι μια χαρά, δεν έχουμε κάτι το σοβαρό. Δεν έχει ''μπαμ'', τίποτα δεν έγινε. Έφυγε η σωλήνα και τρομάξαμε εμείς και φωνάζαμε. Άμα γινόταν έκρηξη θα είχε φύγει η πολυκατοικία. Ένα μικρό γκαζάκι ήταν».
Έκρηξη στον Νέο Κόσμο: Η περιγραφή της 15χρονης
Στην κατάθεση που πήραν οι αστυνομικοί από την 15χρονη, ανέφερε: «Αποφασίσαμε με τους γονείς μου να ψήσουμε κρέπες σε ένα μικρό χώρο σαν μπαλκονάκι, δίπλα στην κουζίνα, που βλέπει στον ακάλυπτο. Εκεί βρίσκεται μια εστία που λειτουργεί με υγραέριο».
«Καθώς ψήναμε, τέλειωσε το υγραέριο από τη μπουκάλα και ο πατέρας μου άλλαξε τη μπουκάλα με καινούργια. Μετά από πολύ λίγο ξαφνικά βγήκε το σωληνάκι που συνδέει τη μπουκάλα του υγραερίου με το μάτι, με αποτέλεσμα να βγει απότομα μία μεγάλη φωτιά από το σωληνάκι» πρόσθεσε.
Και συνέχισε: «Ο πατέρας μου με τράβηξε αμέσως μακριά από την φωτιά, αλλά μου προκλήθηκαν ελαφριά εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και τον αστράγαλο. Στη συνέχεια βγήκαμε όλοι από το σπίτι, ειδοποιήσαμε τους γείτονες, οι οποίοι ειδοποιήσανε την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ».