Πέθανε o Κωνσταντίνος Στεργίου - Ο επιχειρηματίας που ίδρυσε την εταιρεία «Οικογένεια Στεργίου»

Πέθανε o Κωνσταντίνος Στεργίου - Ο επιχειρηματίας που ίδρυσε την εταιρεία «Οικογένεια Στεργίου» Facebook Twitter
2

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο γνωστός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Στεργίου, που μαζί με τους αδερφούς του Θανάση και Γιώργο δημιούργησε την εταιρεία αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής με τα προϊόντα «Οικογένεια Στεργίου»

Τη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο γιος του, Δημήτρης Στεργίου, ο οποίος αναφέρει πως η κηδεία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Νέα Φιλαδέλφεια (περιοχή Κόκκινου Μύλου) την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 και ώρα 15:30.

Η εταιρεία της οικογένειας Στεργίου κατάφερε να φτιάξει ένα τεράστιο δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα με πάνω από 5000 σημεία πώλησης σε σούπερ-μάρκετ, περίπτερα και κυλικεία.

Η επιχείρηση ξεκίνησε ως βασικός προμηθευτή των Ενόπλων Δυνάμεων με πωλήσεις στα ΚΨΜ και επεκτάθηκε σύντομα στα σούπερ -μάρκετ.

Σύμφωνα με παλιότερο ρεπορτάζ το μεγάλο άνοιγμα της εταιρείας στην αγορά έχει εκτίναξε  τις πωλήσεις αλλά και τα κέρδη της. Ο τζίρος της από τα 7,8 εκατ ευρώ το 2012 εκτοξεύθηκαν στα 21,6 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα καθαρά κέρδη από 500 χιλ. ευρώ έφτασαν τα 3 εκατ. ευρώ το 2015.

Το βιογραφικό του Κωνσταντίνου Στεργίου

Ο Κωνσταντίνος Στεργίου γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1939 στο Κυριακοχώρι Φθιώτιδος, ένα μέρος που αγαπούσε και που επισκεπτόταν πολύ συχνά.

Ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Δημητρίου Στεργίου. Τα παιδικό του χρόνια εν μέσω κατοχής και εμφυλίου το έζησε στο χωριό. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Σπερχειάδος και υπηρέτησε στην Αθήνα στο Στρατό Ξηράς, στο Σώμα Υλικού Πολέμου.

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Στεργίου μετακόμισε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στους Αμπελόκηπους, για να μάθει την τέχνη του σιδερά. Εργάστηκε σαν βοηθός σε πολλά έργα της περιοχής (πολλά από αυτά υπάρχουν ακόμα) και παράλληλα τα απογεύματα έκανε διανομές ειδών ζαχαροπλαστικής με τρίκυκλο.

Όμως μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε με αυτό, άλλαξαν τα σχέδια του, αφού πλέον δεν μπορούσε να δουλέψει ως σιδεράς και συνεργάστηκε με τον μεγαλύτερο αδελφό του Γιώργο για να δημιουργήσουν την εταιρεία ειδών ζαχαροπλαστικής «Αφοι Στεργίου» στην Πίνδου 57 & Χάλκης στην Νέο Φιλαδέλφεια, που εξελίχθηκε στην Ε. & Κ. Στεργίου & Σια Ο.Ε.. που λειτουργεί και σήμερα.

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά το 1965 από ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκτοτε η ανάπτυξη ήταν ραγδαία.

Τα μέλη της οικογένειας Στεργίου εκμεταλλεύτηκαν το κενό που υπήρχε στην αγορά και σύντομα κατάφεραν να κάνουν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά αλλά και ολοένα και περισσότερους καταναλωτές να θεωρούν τα προϊόντα της εταιρείας συνώνυμο της ποιότητας.

Το 1985 δημιούργησαν την πρώτη παραγωγική μονάδα στη Μεταμόρφωση ξεκινώντας έτσι την μαζική παραγωγή προϊόντων, τα οποία τελικά έφτασαν σε όλη την Ελλάδα και είναι μέχρι σήμερα στην κορυφή των πωλήσεων του είδους τους.

Το Μάιο του 1973, ο Κωνσταντίνος Στεργίου παντρεύτηκε την Ελισάβετ Σταθοπούλου και απέκτησαν δύο παιδιά τον Δημήτρη και την Ελένη.

Εκτός από την Νέο Φιλαδέλφεια που έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, ποτέ δεν ξέχασε την μεγάλη του αγάπη για το χωριό του. Υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου Κυριακοχωριτών από το 1965 και χρηματοδότησε την κατασκευή πολλών έργων υποδομής, υποστήριξης και καλλωπισμού στο χωριό. 

Με την δράση του ενίσχυσε συστηματικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, εκκλησίες και μονές. Το τελευταίο του ταξίδι ήταν στα Ιεροσόλυμα.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες και τα λάβαρα του Ελληνικού Στρατού!...Ο Στεργίου ήταν και συνεχίζει να είναι ο βασικός προμηθευτής συσκευασμένων προϊόντων αρτοποιϊας, ζαχαροπλαστικής και σάντουιτς των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.Ακόμα θυμάμαι τα σαντουιτσάκια και κρουασάν "Delisimo", του Στεργίου, που μου κρατούσαν συντροφιά στην σκοπιά!...
Για την ακρίβεια του άρθρου σας, σημειώνω ότι η επιχείρηση της αρτοποιίας ζαχαροπλαστικής ξεκινησε από το μεγαλύτερο αδελφό του Γεώργιο, εν ζωή σήμερα, κι ο οποίος στη συνέχεια πήρε τον αδελφό του Κωνσταντίνο στην επιχείρηση. Ο άλλος αδελφός θανασης διατηρεί επιχείρηση επισκευής ΙΧ.