Πάρνηθα: Ελάφι ψυχορραγούσε επί τρεις ημέρες στον δρόμο - «Το δασαρχείο αδιαφορούσε»

Πάρνηθα: Ελάφι ψυχορραγούσε επί τρεις ημέρες στη μέση του δρόμου - «Το δασαρχείο αδιαφορούσε» (βίντεο) Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Ένα ελάφι ψυχορραγούσε για τρεις ημέρες στη μέση του δρόμου στην Πάρνηθα, έπειτα από το σοβαρό τραυματισμό του σε τροχαίο με αυτοκίνητο.

«Βρήκα το ελάφι στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα» ανέφερε ο Νίκος Λεφατζής, ο οποίος εντόπισε το ζώο. Ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, κατήγγειλε πως ενημέρωσε σχετικά το δασαρχείο, ωστόσο, όπως υποστηρίζει η απάντηση που έλαβε ότι πως πρόκειται για ένα γερασμένο ελάφι και πως αυτή είναι η φύση του.

Περιγράφοντας την ημέρα που είδε το ελάφι, ο κ. Λεφατζής είπε πως όταν κατέβηκε από το αμάξι διαπίστωσε πως το ζώο δεν κουνιόταν. «Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας τις τρεις επόμενες ώρες». Στη συνέχεια, όπως σημείωσε κάλεσε το δασαρχείο, προκειμένου να ενημερώσει για το περιστατικό. Ωστόσο, του απάντησαν πως πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ελάφι ότι αυτή είναι η φύση του».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, o κ. Λεφατζής επικοινώνησε με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Η πρόεδρος της ANIMA, κ. Μαρία Γανωτή εξήγησε πως ο σύλλογος δεν μπορεί να επέμβει αν δεν τον καλέσει το δασαρχείο, καθώς πρόκειται για Εθνικό Δρυμό.

«Στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι Εθνικός Δρυμός, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε εάν δεν μας πει το δασαρχείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι ένα ζώο που θέλει ειδική διαχείριση. Ο μόνος τρόπος για να το διαχειριστεί κανείς είναι να το ναρκώσει. Εάν είχαμε κληθεί από την πρώτη μέρα θα είχαμε επέμβει. Μας κάλεσε ο κ. Λεφατζής και του είπαμε να μιλήσει με το δασαρχείο για να μας καλέσει» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Λεφατζής, από το δασαρχείο του είπαν πως η ΑΝΙΜΑ «δεν έχει καμία δουλειά εκεί, καθώς το δασαρχείο έχει το δικό κτηνίατρο».

Παράλληλα, κατήγγειλε απαράδεκτες συμπεριφορές των υπαλλήλων του δασαρχείου. «Μου είπαν “τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί!”», είπε ο κ. Λεφατζής.

Το ελάφι που ψυχορραγούσε αβοήθητο επί τρεις ημέρες τελικά υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ