Παρέμβαση Τσιάρα για τους ιατροδικαστές στην υπόθεση της Πάτρας: Ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο

Παρέμβαση Τσιάρα για τους ιατροδικαστές στην υπόθεση της Πάτρας: Ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο Facebook Twitter
0

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. 

Σε επιστολή του στον Προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Νίκο Καρακούκη, Κώστας Τσιάρας ζητά πειθαρχικό έλεγχο για πιθανά παραπτώματα που ενδέχεται να τελέστηκαν από τους ιατροδικαστές που είχαν κληθεί να κάνουν την αρχική πραγματογνωμοσύνη στην Ίριδα και τη Μαλένα.

«...Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας όπως διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του. 

Σημειώνεται πως Ρούλα Πισπιρίγκου, προφυλακισμένη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας, 3,5 ετών και 6  μηνών, αντιστοίχως. Μετά από αυτό, οι δύο εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Τα σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο της 17χρονης που έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων

Ελλάδα / Ηράκλειο: Τα σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο της 17χρονης που έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων

H οικογένεια της μαθήτριας απηύθυνε έκκληση σε όσους πολίτες είδαν κάτι να επικοινωνήσουν με την αστυνομία, μήπως και διαλευκανθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες η κοπέλα βρέθηκε στο κενό
NEWSROOM