Παρέμβαση της Πολιτείας για τη βία κατά δημοσιογράφων ζητά η ΠΟΕΣΥ

Παρέμβαση της Πολιτείας για τη βία κατά δημοσιογράφων ζητά η ΠΟΕΣΥ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την έντονη ανησυχία του για τα απανωτά κρούσματα ακραίας βίας σε βάρος δημοσιογράφων, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ζητώντας την άμεση κινητοποίηση της Πολιτείας.

Σχετικά, η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού «EPSILON TV" Σπύρου Φρεμεντίτη από μέλος σωματείου εργαζομένων που είναι και μέλος της «Χρυσής Αυγής» - σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ - το οποίο τον εξύβρισε και τον γρονθοκόπησε σε ρεπορτάζ για την απεργία του εν λόγω σωματείου στο Πέραμα.

Το άλλο σημειώθηκε στη Λέσβο, όπου η δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» και ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Καθημερινή» Ανθή Παζιάνου, δέχθηκε υβριστικές διαδικτυακές επιθέσεις από ακραίες παράνομες «ομάδες περιφρούρησης» του νησιού, που αντιτίθενται στην εγκατάσταση προσφύγων, για σχετικό ρεπορτάζ (χωρίς καμία αντίδραση από τις αρμόδιες αρχές).

«Αυτά τα κρούσματα και άλλα παρόμοια επεισόδια που προηγήθηκαν, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης από την Πολιτεία» τονίζει η ΠΟΕΣΥ και επισημαίνει «την έλλειψη άμεσης αντίδρασης των αρμόδιων αρχών εναντίον των ενεργειών τρομοκράτησης και προσπάθειας φίμωσης του Τύπου, που στέφονται στην ουσία κατά της ίδιας της κοινωνίας και εν τέλει της λειτουργίας της δημοκρατίας».

Επίσης, η ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι στέκεται αρωγός στους συναδέλφους και συνυπογράφει τις καταγγελίες των οικείων Ενώσεων, ΕΣΗΕΑ-ΕΣΗΕΠΗΝ που αναφέρουν ότι «παρά το γεγονός πως έχουμε τονίσει ότι χρέος των αρμοδίων αρχών είναι η τήρηση της νομιμότητας, παρατηρούμε να εμφανίζεται χαλαρότητα η οποία βοηθά στην αποθράσυνση των ακραίων στοιχείων που πιστεύουν ότι μπορούν να λειτουργούν ατιμώρητα.

Η, με γεωμετρική πρόοδο εντεινόμενη βία, είναι προφανές πως αν δεν απαντηθεί άμεσα από τις αστυνομικές, δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, θα οδηγήσει νομοτελειακά σε πράξεις που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια ανθρωπίνων ζωών».

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ μαζί με την ΕΣΗΕΠΗΝ τέλος, θα προχωρήσει στην άμεση ενημέρωση για τα γεγονότα, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τις πιο άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειές τους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ