ΒΑΣΕΙΣ 2024

Παρεμβάσεις στην συγκοινωνία στη Δυτική Αθήνα από τον ΟΑΣΑ

Παρεμβάσεις στην συγκοινωνία στη Δυτική Αθήνα από τον ΟΑΣΑ Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Σε μια σειρά βελτιωτικών παρεμβάσεων σε λεωφορειακές γραμμές της Αθήνας με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των μετακινήσεων χιλιάδων επιβατών δυτικών συνοικιών της πρωτεύουσας, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, σύνδεση με μέσο σταθερής τροχιάς, προχώρησε ο ΟΑΣΑ.

 

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε νέα λεωφορειακή γραμμή 713 που συνδέει την περιοχή Πανοράματος με τον προαστιακό στα Άνω Λιόσια. Επίσης, προχώρησε στην τροποποίηση της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής 723 Φυλή-Άνω Λιόσια. Με την τροποποίηση αυτή μειώνεται ο χρόνος της διαδρομής και καθίσταται ταχύτερη η πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής Φυλής προς τον σταθμό του προαστιακού των Άνω Λιοσίων. Παράλληλα αύξησε την συχνότητα δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής 892 Αγ. Βαρβάρα - Χαϊδάρι - Αγ. Ανάργυροι, για καλύτερη πρόσβαση ιδιαίτερα όσων μετακινούνται από και προς το Αττικό Νοσοκομείο.

 

Όπως δήλωσε, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Ιωάννης Σκουμπούρης, «οι τροποποιήσεις αυτές ικανοποιούν διαχρονικά κοινωνικά αιτήματα περιοχών της Δυτικής Αθήνας. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας ο ΟΑΣΑ διερευνά διαρκώς βελτιωτικές παρεμβάσεις των υφιστάμενων γραμμών και προχωρά στην ίδρυση νέων γραμμών ύστερα από επιτόπια έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

 

Οι παρεμβάσεις αυτές, σύμφωνα με τον κ. Σκουμπούρη, θα κινηθούν, μεταξύ των άλλων, σε τρεις θεματικές κατευθύνσεις όπως εξυπηρέτηση υπερτοπικών Κέντρων Υγείας (Νοσοκομεία), Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, καθώς και μετακινήσεων σε περιοχές ιδιαίτερης συγκέντρωσης του κόσμου της εργασίας.

 

Στην επόμενη περίοδο πριν από συγκοινωνιακές παρεμβάσεις, ο ΟΑΣΑ θα θέτει τις προτάσεις βελτίωσης σε δημόσια διαβούλευση με το επιβατικό κοινό.

0

ΒΑΣΕΙΣ 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Ελλάδα / Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Αντιδρούν στη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι ιδιώτες γιατροί αρνηθούν να στηρίξουν το ΕΣΥ
LIFO NEWSROOM