Πανικός στο ΣτΕ με άνεργο που απειλούσε πως θα αυτοτονήσει- Αυτοτραυματίστηκε στο χέρι με κομμάτι γυαλί

Πανικός στο ΣτΕ με άνεργο που απειλούσε πως θα αυτοτονήσει- Αυτοτραυματίστηκε στο χέρι με κομμάτι γυαλί Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Άτομο με ψυχολογικά προβλήματα αυτοτραυματίστηκε στο δεξί χέρι με ένα κομμάτι γυαλί, μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο όταν εκείνος προσπάθησε να τον καθησυχάσει, σε σημείο που κινδύνευσε η σωματική του ακεραιότητα.


Ειδικότερα, ο Γ.Κ. ηλικίας περίπου 63 ετών, ο οποίος εργαζόταν, όπως ο ίδιος είπε, ως νυκτοφύλακας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και απολύθηκε, είχε υποβάλλει στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ αίτημα πενίας, προκειμένου να του χορηγηθεί χωρίς αμοιβή δικηγόρος για να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης με την οποία παύθηκε οριστικά από την εργασία του.


Σήμερα πήγε στο Γ΄ Τμήμα, όπου η προϊσταμένη του Τμήματος τον πληροφόρησε ότι το αίτημα πενίας που είχε υποβάλλει απορρίφθηκε, καθώς δεν προσκόμισε τις αναγκαίες βεβαιώσεις που του είχαν ζητηθεί. Παράλληλα του δόθηκε αναλυτική λίστα με τις αναγκαίες βεβαιώσεις που πρέπει να προσκομίσει (πιστοποιητικό Δήμου, κ.λπ.) για να επανεξεταστεί το αίτημα πενίας του.
Κατόπιν αυτού, άρχισε να φωνάζει και να βρίζει κατά των δικαστών και των υπαλλήλων της γραμματείας επειδή απορρίφθηκε το αίτημά του πενιάς, ενώ απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.


Την ώρα εκείνη περνούσε έξω από τη γραμματεία του Τμήματος ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος στο άκουσμα των ύβρεων και των ουρλιαχτών μπήκε στο χώρο των γραφείων της γραμματείας για να δει τι γίνεται. Ο Γ.Κ. όχι μόνο δεν σταμάτησε να φωνάζει, αλλά άρχισε να βρίζει τον κ. Ράντο, και έβγαλε ένα κομμάτι γυαλί από την τσέπη του και έκοψε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα. Κατόπιν αυτού, άλλοι υπάλληλοι της γραμματείας άρχισαν πανικόβλητοι να φωνάζουν «βοήθεια» και άλλοι έμειναν αμήχανοι.


Ο κ. Ράντος πλησίασε τον Γ.Κ. σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσει, αλλά εκείνος συνεχίζοντας να βρίζει απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο, οποίος έκανε προς τα πίσω μικρά βήματα σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει το σώμα του, και εάν δεν υπήρχε στο σημείο εκείνο μια καρέκλα επισκεπτών θα έπεφτε ανάσκελα στο πάτωμα.


Τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση για το περιστατικό, ενώ ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου που ενημερώθηκε για το συμβάν πήγε αμέσως στην γραμματεία του Γ΄ Τμήματος. Ο Γ.Κ. εξακολουθούσε να είναι σε έξαλλη κατάσταση, να βρίζει και να φωνάζει και να απειλεί.


Κατέφθασαν οι άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ και η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται και να ηρεμεί κάπως ο Γ.Κ.. Στη συνέχεια οδηγήθηκε με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, αφού αρνήθηκε να μπει σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Όπως έγινε γνωστό ο Γ.Κ., αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει οικονομικούς πόρους, ενώ πρόσφατα έχασε το ένα του παιδί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM