Πανελλαδική απεργία γιατρών και νοσηλευτών σε δημόσια νοσοκομεία

Πανελλαδική απεργία γιατρών και νοσηλευτών σε δημόσια νοσοκομεία Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Πανελλαδική, πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση προγραμματίζουν σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).


Η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και η ΠΟΕΔΗΝ 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας, και 7ωρη στάση εργασίας 8:00-15:00 για τα νοσοκομεία της Αττικής.

Οι δύο Ομοσπονδίες προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 8:30 στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι το προσωπικό των νοσοκομείων έμεινε «αβοήθητο να προσπαθεί να αποκρούσει το ένα μετά το άλλο πανδημικό κύμα, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό».


Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της κάνει λόγο για «δυσμενή επιδημιολογικά δεδομένα που αναδεικνύουν τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε Πρωτοβάθμια και Νοσοκομειακή Περίθαλψη».


Σημειώνει ότι τα νοσοκομεία διαθέτουν «απαρχαιωμένο εξοπλισμό και υποδομές, ενώ το προσωπικό γονάτισε από την κούραση. Δύο νοσηλευτές για 40 ασθενείς με κορωνοϊό». Επιπλέον σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων είναι 1 δισ. ευρώ και οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας 5%».


Σχετικά με την ιχνηλάτηση «αφέθηκε στην τύχη και στις τσέπες των πολιτών», ενώ για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σημειώνει ότι «ξεκίνησε ως ένα αδιέξοδο, λάθος της κυβέρνησης και κατέληξε να είναι ένα «καπρίτσιο» καθ' ότι εφαρμόστηκε μόνο στο Υγειονομικό προσωπικό που είναι εμβολιασμένο σε καθολικό ποσοστό 97%» και ζητά να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.


Οι δύο Ομοσπονδίες μεταξύ άλλων διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012, επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, άμεση ένταξη στα ΒΑΕ και αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Ελλάδα / Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού - Σήμερα θα ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του κυλικείου, μετά την ανάθεσή του σε διαχειριστή
LIFO NEWSROOM
Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM