Κορωνοϊός: Ανοίγουν ξανά ολόκληρες οι κλινικές Covid - Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών

Παγώνη: Ανοίγουν ξανά οι κλινικές Covid - Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών Facebook Twitter
eurokinissi
0

Ανοίγουν ξανά από σήμερα ολόκληρες κλινικές Covid που είχαν κλείσει στα νοσοκομεία της χώρας, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως υποστήριξε, οι εισαγωγές covid στα νοσοκομεία αυξάνονται, από 5 έγιναν 45 σε επτά ημέρες, γεγονός που σημαίνει «ότι δεν πάμε καθόλου καλά και αν δεν εμβολιαστούμε κανένας δεν ξέρει το μέλλον μας».

Εκτίμησε ότι το σύστημα υγείας θα αρχίσει να πιέζεται, ωστόσο όχι ακόμη σε επίπεδο ΜΕΘ. «Οι ανεμβολίαστοι από 50 και πάνω δεν θέλουν και πολύ για να φτάσουν στη ΜΕΘ και με ένα υποκείμενο νόσημα. Αυτά δεν είναι προσωπικές μας απόψεις είναι επιστημονικά δεδομένα και μελέτες», σημείωσε.

Εάν το τείχος ανοσίας χτιστεί έως τον Δεκέμβριο, θα γίνει «χαμός» στα νοσοκομεία τον Οκτώβριο, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Για το ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης δόσης εμβολίου, η κ. Παγώνη τόνισε ότι σίγουρα θα υπάρξει για το 80% με 90%. Για όσους εμβολιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, εκτίμησε ότι η τρίτη δόση τους θα χορηγηθεί το επόμενο καλοκαίρι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM