Οικουμενικό Πατριαρχείο κατά Βελόπουλου για τις δήθεν επιστολές του Ιησού: «Μην παρασύρεστε από ψευδαδελφούς»

Οικουμενικό Πατριαρχείο κατά Βελόπουλου για τις δήθεν επιστολές του Ιησού: «Μην παρασύρεστε από ψευδαδελφούς» Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Αιχμές κατά του επικεφαλής της παράταξης Ελληνική Λύση, Κυριάκου Βελόπουλου, χωρίς πάντως να τον κατονομάζει αφήνει ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Σε παρέμβασή του ο Επίσκοπος Αμορίου επισημαίνει ότι «όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας». Ουσιααστικά πρόκειται για έμμεση αλλά σαφής αναφορά στα «χειρόγραφα του Ιησού» τα οποία πουλούσε μέσω εκπομπής τηλεπωλήσεων ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Νικηφόρος υπογραμμίζει ότι «Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά» και προσθέτει ότι «Όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας».

Τέλος, ο Επίσκοπος Αμορίου καταλήγει λέγοντας πως«ό, τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κανείς, λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλίας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων»

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Σαν επίπεδο πολιτικής αντίληψης, όσοι επιλέγουν "Ελληνική Λύση", συγκρίνονται νομίζω μόνο με τους οπαδούς του Σιώρα. Δικαίωμά τους βέβαια να ψάχνουν τον ακραίο "Θεό" που θα τους "σώσει".Και ο "Θεός" - επίσης βέβαια -, χρεώνεται την πολιτική εξαπάτηση, όπως πάντα στις δημοκρατίες.
"Μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού"... ενώ αυτές που αναγνωρίζει οι εκκλησία, είναι οι σωστές...Ο Βελόπουλος προφανώς αναφέρεται σε ευαγγέλιο γραμμένο απ τον Χριστό. Ναι έχει ανακαλυφθεί, όπως και πολλά άλλα ευαγγέλια. Τα οποία δεν αναγνώρισε η εκκλησία τον 4ο αιώνα, παρά μόνο τα γνωστά 4. Για κανένα από όλα αυτα βέβαια, δεν υπαρχει απόδειξη ποιός τα γραψε, πότε, πού κλπ και όσο για τη "θεϊκή" προέλευσή τους....θα πρεπε να προσβάλλουν τη νοημοσύνη του σύγχρονου ανθρώπου...Γενικώς διαλέγετε και παίρνετε. Δε φταίει ο Βελόπουλος. Άλλος ένας έμπορος είναι.
Πολλη σωστή απάντηση του Επισκόπου σε ακροδεξιους απατεώνες π.χ Βελόπουλος και Χρυσή Αυγή οι οποίοι εκμεταλλεύονται την αμάθεια και την άγνοια των συμπολιτών μας.«Οποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας. »

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ