Ο Δ. Βερβεσός νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ο Δ. Βερβεσός νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Facebook Twitter
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/Eurokinissi
0

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Βερβεσός με ποσοστό 57,65% έναντι του Δημήτρη Αναστασόπουλου που έλαβε ποσοστό 42,38%.


Ο Δημήτρης Βερβεσός έλαβε ποσοστό 57,65 % (4.742 σταυρούς) και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος έλαβε ποσοστό 42,38% (3.482 σταυρούς). Κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν 305 έγκυρα και 353 λευκά, ενώ το ποσοστό αποχής ανήλθε στο 57,66%.

Στον δεύτερο και τελικό γύρο των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, από τους 20.990 δικηγόρους προσήλθαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 8.888.

Ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Αποφάσισαν με την ψήφο τους να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από κομματικές επιταγές και διαχωριστικές γραμμές. Η σημερινή νίκη δεν είναι μόνο δική μου, είναι νίκη όλων των δικηγόρων της Αθήνας. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Ευχαριστώ όλους όσοι με υποστήριξαν σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο. Ιδίως ευχαριστώ όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά μου σε όλη τη μακρά συνδικαλιστική μου διαδρομή.

Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον έντιμο και πολιτισμένο αγώνα που έδωσε. Όπως είπα πολλές φορές, η δύναμη του ΔΣΑ είναι η ιστορία του, οι παραδόσεις του και η ενότητά του.


Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια εντολή ευθύνης, την οποία αναλαμβάνω και αποδέχομαι.

Σήμερα ξεκινάει μια νέα σελίδα. Τα προβλήματα μας είναι πολλά και δύσκολα και το επόμενο διάστημα κρίσιμο. Προσδοκώ στη συνεργασία όλων.


Ξεκινάμε δουλειά για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο των δικηγόρων της Ελλάδας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

13ο Thessaloniki Pride:

Ελλάδα / 13ο Thessaloniki Pride: Η μεγαλύτερη γιορτή της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει

Το 13ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.
LIFO NEWSROOM
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM