Ο Ανδρέας Κονάνος παραιτήθηκε από ιερέας - Η ανάρτησή του στο Facebook

Ο Ανδρέας Κονάνος παραιτήθηκε από ιερέας - Η ανάρτησή του στο Facebook Facebook Twitter
0

Ο πρώην ιερέας Ανδρέας Κονάνος ανακοίνωσε με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook πως παραιτείται από τις τάξεις του κλήρου. 

Γνωστός για τις εκπομπές, τα βιβλία και τις ομιλίες του, ο 50χρονος πρώην κληρικός, γνωστοποίησε σε φίλους και ακολούθους στα social media ότι υπέβαλε την παραίτησή του στην αρχιεπισκοπή στις 24 Αυγούστου, με την ανάρτησή του να συγκεντρώνει χιλιάδες αντιδράσεις.

«Πλέον, είμαι «σκέτο», ο Ανδρέας Κονάνος», γράφει χαρακτηριστικά. «Οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι αρκετοί και δεν θα αναλυθούν σήμερα εδώ [...] Μετά από 20 χρόνια ιερατικής ζωής, σήμερα αποχωρίζομαι τα ράσα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν «τα πετάω» με περιφρόνηση και αποστροφή [...] Θα εξακολουθώ να διακονώ και να αγαπώ τον κάθε άνθρωπο που συναντώ. Θα γράφω, θα μιλάω και θα βοηθώ με τις φτωχές δυνάμεις μου, όποιον μπορώ. Με αυθεντικότητα και ειλικρίνεια, αλλά με περισσότερη πλέον ανοιχτοσύνη, ευρύτητα και ελευθερία», γράφει μεταξύ άλλων. 

«Δεν ξέρω αν αύριο ζω. Ούτε ξέρω για πόσο ακόμα θα μπορώ να μιλώ, να γράφω και να επικοινωνώ μαζί σας.
Ξέρω όμως ότι, όσα ακόμα «αύριο» μου χαρίσει ο Θεός – μήνες, χρόνια ή δεκαετίες- θα ήθελα να είναι αυθεντικά και αληθινά [...] Αρκετά για σήμερα. Άλλωστε, θα τα λέμε. Ευγνώμων για όλα».

Ο Ανδρέας Κονάνος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1970. Κατάγεται από τα Ιωάννινα, έζησε στο Μόναχο και από το 1977 μένει στην Αθήνα. Τελείωσε το κλασικό Λύκειο στο Περιστέρι και σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1999, από τον τότε αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και το 2000 πρεσβύτερος και αρχιμανδρίτης.


Στην ενορία του είχε αναλάβει φοιτητικές συναντήσεις, ομιλίες και διαλέξεις. Το 2006 ξεκίνησε την εκπομπή "Αθέατα Περάσματα", που στάθηκε αφορμή να αρχίσει να δέχεται προσκλήσεις για ομιλίες στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αμερική.

Αναλυτικά η ανάρτησή 

ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ, ΜΙΑ ΑΡΧΗ Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, εύχομαι να είστε όλοι καλά! Σήμερα είναι μια μέρα -...

Δημοσιεύτηκε από Andreas Konanos στις Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ