Νίκος Πορτοκάλογλου για Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «H ζωή του ήταν οι συναυλίες, ίσως το παράκανε λίγο. Ήταν στα όρια»

Νίκος Πορτοκάλογλου για Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «H ζωή του ήταν οι συναυλίες, ίσως το παράκανε λίγο. Ήταν στα όρια» Facebook Twitter
0

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μίλησε για τον φίλο και σύντροφό του στις συναυλίες του φέτος, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που πέθανε χθες βυθίζοντας σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο και χιλιάδες θαυμαστές του.

Δήλωσε πως «προσπαθώ ακόμα να συνειδητοποιήσω από τις 5.30 το πρωί που με ενημέρωσαν αν είμαι ξύπνιος ή βλέπω εφιάλτη...» και αναφέρθηκε και στο θέμα της υγείας του Λ. Μαχαιρίτσα. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας απόψε θα έδιναν μια ακόμη συναυλία μαζί στο Ηρώδειο.

«Τον συνάντησα τελευταία φορά την Παρασκευή στη συναυλία που δώσαμε στον Βόλο. Μετά εγώ γύρισα στην Αθήνα κι εκείνος πήγε με την κόρη του στο σπίτι τους στο Φτελιό. Την Κυριακή το βράδυ μιλήσαμε πάλι στο τηλέφωνο για να κανονίσουμε κάποια τελευταία θέματα για τη συναυλία στο Ηρώδειο. Ηταν μια χαρά... Του τηλεφώνησα για να του πω να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα και μου απάντησε «εντάξει Νικολάκη, μην αγχώνεσαι...». Του άρεσε να τα κάνει όλα τελευταία στιγμή, χωρίς άγχος. Είχε μια ανεμελιά... Εμένα μου έκανε πολύ μεγάλο καλό το ότι συνεργάστηκα μαζί του. Κέρδισα έναν φίλο πολύ αργά και τον έχασα πολύ πρόωρα... Μου έκανε καλό η ζωντάνια του, ο δυναμισμός του, το κέφι του, το χαμόγελό του, η ανεμελιά που τον χαρακτήριζε... Το να μην αγχωνόμαστε που έλεγε συνέχεια...» είπε ο τραγουδιστής μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο.

«Είχε περάσει και αυτά που είχε περάσει με την καρδιά του πριν είκοσι χρόνια... Αλλά ήταν προσεκτικός με τα φάρμακά του. Βέβαια, επειδή η ζωή του ήταν οι συναυλίες, ίσως το παράκανε λίγο... Ήταν στα όρια... Τον θαύμαζα για την αντοχή του. Κάναμε πέντε συναυλίες σε μια βδομάδα, με ταξίδια ενδιάμεσα σε διάφορες πόλεις, κι εγώ γυρνούσα πίσω στο σπίτι εξουθενωμένος κι εκείνος έδινε και άλλες δύο συναυλίες μόνος του μετά... Αλλά δεν έβλεπες σημάδια κόπωσης. Καμιά φορά στο τέλος της συναυλίας μπορεί να ήμαστε και οι δύο λίγο κουρασμένοι... Γενικά ήταν σε πολύ καλή φάση. Ήταν και χαρούμενος... Ημασταν και οι δύο πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμασταν», πρόσθεσε.

«Είχε πάει τόσο καλά και είχε βγει τόσο αβίαστα ένα τόσο δυνατό πρόγραμμα. Εισπράτταμε τόσο ενθουσιασμό και συγκίνηση από τον κόσμο. Ήταν για μένα μια πολύ ξεχωριστή, μια μοναδική συνεργασία. Και γι' αυτόν... Ήμασταν και οι δύο ήρεμοι και χαρούμενοι, αλλά μου την έκανε ο Λαυρέντης... Προσπαθώ ακόμα να συνειδητοποιήσω από τις 5.30 το πρωί που με ενημέρωσαν αν είμαι ξύπνιος ή βλέπω εφιάλτη...».

Την Τετάρτη η κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Την Τετάρτη στις 15:30, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η οικογένεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ζητά αντί στεφάνων να υπάρξει χρηματική δωρεά στην πρωτοβουλία «Μαζί για το παιδί». Υπενθυμίζεται πως ο δημοφιλής τραγουδοποιός είχε προγραμματίσει για σήμερα συναυλία στο Ηρώδειο, μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου με τα έσοδα της να δίνονταν για τους σκοπούς της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Μαχαιρίτσα:

«Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί».

Τα στοιχεία για όποιους θα θέλουν να κάνουν δωρεά αντί στεφάνου:

EUROBANK
Αρ. Λογ. 0026.0102.16.0200303078
IBAN: GR 8302 601020000 160200303078

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αρ. Λογ. 6017 0400 56698
ΙΒΑΝ: GR210 171 0170 0060 1704 0056 698

*Παρακαλούμε σημειώστε στην αιτιολογία: Εις μνήμην Μαχαιρίτσα

Ή τηλεφωνικά στο 210 74 82 690».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ