Μύκονος: Εξαγορά «μαμούθ» του ξενοδοχείου Kensho Psarou από Άραβες

Μύκονος: Εξαγορά «μαμούθ» του ξενοδοχείου Kensho Psarou από Άραβες Facebook Twitter
0

Ακόμη ένα ξενοδοχείο και συγκεκριμένα το τρίτο στη Μύκονο αποκτούν συμφέροντα που συνδέονται με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο λόγος για το ξενοδοχείο Kensho Psarou ιδιοκτησίας της «Notion – Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε.» που πουλήθηκε στη «Monterock International».

Η πώληση, σύμφωνα με δημοσίευμα του moneyreview.gr, έγινε έναντι 19 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 5 εκατομμύρια αφορούν ανάληψη δανεισμού από τη Monterock και τα άλλα 14 εκατομμύρια ευρώ μετρητά προς τη Notion. 

Σημειώνεται ότι τα ίδια αραβικά κεφάλαια συνδέονται με τα δύο projects στον Καλαφάτη και τον Καραμπέτη για την ανάπτυξη των συγκροτημάτων One & Only και Aman αντίστοιχα σε μία επένδυση που αθροιστικά εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Στη Monterock International συμμετέχει και ο Έλληνας επιχειρηματίας Π. Στάθης και κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε συνεργασία με την Investment Corporation of Dubai – ICD. Πρόκειται για μία επενδυτική εταιρεία που διαχειρίζεται το κρατικό fund του Εμιράτου του Ντουμπάι, τοποθετώντας κεφάλαια σε στρατηγικές επενδύσεις διεθνώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Monterock προτίθεται να προβεί σε επενδύσεις επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ, επεκτείνοντας τη βραβευμένη μονάδα Kensho Psarou σε παρακείμενες εκτάσεις ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού της επένδυσης στα 29 εκατομμύρια ευρώ.

Μύκονος: Εξαγορά «μαμούθ» του ξενοδοχείου Kensho Psarou από Άραβες Facebook Twitter
Φωτ.: Kensho Psarou (moneyreview.gr)

Η Notion αποτελεί θυγατρική της NOISIS – Σύμβουλοι Ανάπτυξης, συμφερόντων Γιώργου Νικητίδη. Στα πλαίσια της συμφωνίας πώλησης του Kensho Psarou αναλαμβάνει τον στρατηγικό ρόλο του συμβούλου για την Ελλάδα για λογαριασμό της Monterock International με σκοπό την ανάπτυξη των νέων μονάδων της One & Only και της Aman στην Ελλάδα, καθώς και των λοιπών σημαντικών επενδυτικών πλάνων που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν στη χώρα.

Από την πλευρά της, η Monterock International  είναι ένα Private Equity Fund με παρουσία σε 16 χώρες με επενδύσεις στον χώρο των Μedia, του Hospitality, του Real Estate, των Τραπεζών, της Ψυχαγωγίας, της Βιομηχανικής Τεχνολογίας και Παραγωγής και της Πράσινης Ενέργειας. Έχει δημιουργήσει το Aman Sveti Stefan στο Μαυροβούνιο, το Aman Canal Grande στη Βενετία, ετοιμάζει το Aman στην Νέα Υόρκη καθώς και 2 νέα One & Only Resorts.

Επίσης, συμμετέχει στο Nammos Dubai, καθώς και στην ανάπτυξη του Brand Nammos σε άλλες χώρες. Μέσω της συνεργασίας της με το επενδυτικό κεφάλειο ICD του εμιράτου του Ντουμπάι που διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, στους τομείς των Τρπαεζικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, των Μεταφορών, των Ακινήτων – Κατασκευών και της Φιλοξενίας – Αναψυχής κατέστη δυνατή η επίτευξη της συμφωνίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ