Νέα στοιχεία στο φως για την υπόθεση παρενόχλησης μιας μαθήτριας Γυμνασίου από 45χρονο εκπαιδευτικό σε σχολείο στο Μοσχάτο.

 

Ο 45χρονος καθηγητής  συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκων και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους.

 

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη μετά από καταγγελία γονέων μιας 12χρονης, σύμφωνα με την οποία ενώ η κόρη τους είχε μείνει μόνη της στην τάξη και μάζευε τα πράγματά της για να φύγει, την πλησίασε ο καθηγητής και αφού άρχισε να τη χαϊδεύει στο λαιμό και την πλάτη, της ζήτησε να βγάλει την μπλούζα της.

 

«Το παιδάκι ήταν μόνο του στην τάξη και του ζήτησε να ξαπλώσει στο θρανίο βγάζοντας την μπλούζα», ανέφερε σε μαρτυρία της μια γυναίκα στον Alpha, ενώ μαθήτρια δήλωσε πως «μια κοπέλα είχε μείνει μόνη της, τελευταία, στην τάξη με τον καθηγητή και της είπε να καθίσει και να βγάλει την μπλούζα της».

 

«Έκανε σεξιστικά σχόλια και έστελνε αιτήματα φιλίας σε μαθήτριες στα social»

 

Όπως δηλώνει στον Alpha ο δήμαρχος Μοσχάτου, Ανδρέας Ευθυμίου, «οι ψυχολόγοι μας θα επιληφθούν, εφόσον μας ζητηθεί».

 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο 45χρονος εκπαιδευτικός συνήθιζε να κάνει σεξιστικά σχόλια στις μαθήτριές του, ενώ σε κάποιες από αυτές είχε στείλει και αιτήματα φιλίας στους λογαριασμούς του στα social.

 

Ήδη φέρεται να έχουν καταθέσει κι άλλες μαθήτριες, υποστηρίζοντας πως την προηγούμενη ημέρα λόγω του επίμονου βλέμματος του καθηγητή σε συγκεκριμένα σημεία, είχαν διαμαρτυρηθεί στον γυμνασιάρχη που τον είχε καλέσει για νουθεσία, αλλά επαναληφθεί.

 

Στη σύλληψη του 45χρονου καθηγητή αναφέρθηκε και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

 

«Ενημερώθηκα και εγώ η ίδια το βράδυ της Παρασκευής για το περιστατικό αυτό. Είναι θέματα που το υπουργείο δεν τα συζητεί δημόσια. Παρ' όλα αυτά, η διαβεβαίωση υπάρχει ότι μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, αν θα παραπεμφθεί ή όχι, δεν θα επιστρέψει στην τάξη και αν παραπεμφθεί τίθεται αυτοδικαίως σε αργία με απόφαση της υπουργού», διευκρίνισε.