Το μήνυμα του πιλότου του F-16 ΖΕΥΣ για την 25η Μαρτίου: «Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές»

Το μήνυμα του πιλότου του F-16 ΖΕΥΣ για την 25η Μαρτίου: «Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές» Facebook Twitter
0

Μήνυμα από αέρος σε όλους τους Έλληνες για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου έστειλε ο πιλότος της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, λόγω κορωνοϊού, φέτος γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Στο πλαίσιο των πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών για την εθνική επέτειο, ο σμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, αρχαιότερος της ομάδας «Ζευς» των F-16, από τη Μοίρα 343 στη Σούδα της 115 Πτέρυγας Μάχης, έστειλε το δικό του μήνυμα ανάτασης και εθνικής υπερηφάνειας.

«Στέλνουμε μήνυμα περηφάνιας και σιγουριάς. Πάνω από τα σύννεφα και πάνω από τις μπλε θάλασσες κάνουμε την γαλανόλευκη ασπίδα για κάθε γωνιά του τόπου. Τιμούμε τα 200 χρόνια του 1821, αυτούς που ελευθέρωσαν την Πατρίδα και όσους μετά τη μεγάλωσαν σε όλα, σε επικράτεια, σε Δημοκρατία και σε ευημερία, κρατάμε γερά τη σκυτάλη του εθνικού χρέους. Φρουροί της ανεξαρτησίας και της ειρήνης. Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές», είπε χαρακτηριστικά. 

Αεροπορικά μέσα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούν διελεύσεις πάνω από την παρέλαση. Μεταξύ άλλων, διέρχονται μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με σχηματισμούς αμερικανικών F-16, γαλλικών Rafale, καθώς και βρετανικών Voyager.

Επίσης, ελικόπτερα NH-90 και Kiowa Warrior -τα οποία θα πετάξουν για πρώτη φορά στον ουρανό της Αττικής- καθώς και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων P-3B.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ