Οι ισχυρές βροχοπτώσεις από την κακοκαιρία «Μπάλλος» δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην Αττική και όχι μόνο.

 

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής από την αρχή του εικοσιτετράωρου της Πέμπτης 14/10 έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10 καταγράφηκε στα Πατήσια (181 χιλιοστά) και ακολούθησαν οι Αμπελόκηποι (174 χιλιοστά) και το Περιστέρι (170 χιλιοστά).

 

Οι καμένες περιοχές δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου, όπου η βροχή έφτασε τα 125 χιλιοστά.

 

Ένα χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε ένα τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως στην περιοχή των Πατησίων κατά το διήμερο του «Μπάλλου», έπεσαν 181 τόνοι νερού ανά στρέμμα, ενώ το ετήσιο αθροιστικό ύψος βροχής στην Αθήνα είναι περίπου 400 χιλιοστά.

 

Υπενθυμίζεται ότι μόνο χθες τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στους σταθμούς Πατησίων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo (147 χιλιοστά), Αμπελοκήπων (145 χιλιοστά), Περιστερίου (139 χιλιοστά), Υμηττού-Δάφνης (130), Μαρούσι (113 χιλιοστά) και 112 χιλιοστά σε Ψυχικό και Εκάλη.

 

Επίσης, 148 χιλιοστά νερού έπεσαν στα Στύρα Ευβοίας.

 

Meteo: Στα Πατήσια ο μεγαλύτερος όγκος βροχής χθες και σήμερα