Μαζικές παραβιάσεις τουρκικών F-16 στα Δωδεκάνησα - Προκαλεί η Άγκυρα

Μαζικές παραβιάσεις τουρκικών F-16 στα Δωδεκάνησα - Προκαλεί η Άγκυρα Facebook Twitter
0

Η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 να πετούν και σήμερα πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά στην ευρύτερη ακτίνα των Δωδεκανήσων.

Το απόγευμα, δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τρία νησιά στα Δωδεκάνησα προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Από τις 18:05μ.μ μέχρι τις 18:11μ.μ, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 διασπάστηκε και πέρασε πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Αρκιούς και τους Λειψούς.

Στις 18:05 ένα τουρκικό F-16 πέταξε στα 24.000 πόδια πάνω από το Φαρμακονήσι και στις 18:11 το ίδιο μαχητικό πέρασε 22.000 πόδια πάνω από τους Αρκιούς. Στις 18:18, ο ίδιος πιλότος πέταξε στα 24.500 πόδια πάνω από το Φαρμακονήσι ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα, το δεύτερο F-16 του σχηματισμού πέρασε στα 22.000 πόδια πάνω από τους Λειψούς.

Το πρωί, δύο ακόμη τουρκικά μαχητικά είχαν πετάξει πάνω από τη νησίδα Κίναρο, που βρίσκεται δυτικά της Λέρου και της Καλύμνου.

Μαζικές παραβιάσεις τουρκικών F-16 στα Δωδεκάνησα - Προκαλεί η Άγκυρα Facebook Twitter

Περισσότερες από 90 παραβιάσεις σε μία ημέρα

Συνολικά 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, έξι αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και ακόμη ένα τουρκικό ελικόπτερο προχώρησαν σε 99 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, τις τελευταίες 24 ώρες. 

Από τα 12 τουρκικά F-16 τα έξι ήταν οπλισμένα και σε μία περίπτωση προκάλεσαν μια εικονική αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη «αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

Ελλάδα / Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο δράστες έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού
NEWSROOM