Μαγιορκίνης: Μεγαλύτερη από ποτέ η πιθανότητα να έρθουμε σε επαφή με φορέα του κορωνοϊού

Μαγιορκίνης: Μεγαλύτερη από ποτέ η πιθανότητα να έρθουμε σε επαφή με φορέα του κορωνοϊού Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Μεγαλύτερη από ποτέ είναι η πιθανότητα να έρθει κάποιος σε επαφή με φορέα του κορωνοϊού, προειδοποίησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

«Σε αυτή τη φάση, το επίκεντρο της μετάδοσης βρίσκεται στις άτυπες κοινωνικές συγκεντρώσεις, στις οποίες δεν χρησιμοποιείται η μάσκα», είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

 

«Αυτή τη στιγμή, η πιθανότητα να έρθουμε σε επαφή με φορέα του κορωνοϊού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας- συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά», προειδοποίησε ο κ. Μαγιορκίνης.

 

Αναφερόμενος στα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας, σημείωσε ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων φαίνεται σχετικά σταθερός, αλλά υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έγινε μικρότερος αριθμός τεστ.

 

«Η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθεί να αυξάνεται χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης. Ο ρυθμός επιβάρυνσης των ΜΕΘ εντός της περασμένης εβδομάδας επιταχύνθηκε σε ποσοστό 20%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με κορωνοϊό αυξήθηκε δραματικά σε περισσότερες από 500 ανά ημέρα, επίπεδα που δεν έχουμε παρατηρήσει ποτέ από την αρχή της πανδημίας», επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.

 

Οι εκτιμήσεις για το Rt πανελλαδικά παραμένουν ελαφρώς πάνω από το 1, σημείωσε, αλλά πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση οι εκτιμήσεις δεν δείχνουν σενάρια αποσυμπίεσης του συστήματος υγείας, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM