Μαγιορκίνης: Αύξηση των διαγνώσεων κατά 40% στην Αττική - Ποιοι μολύνονται πιο εύκολα

Μαγιορκίνης: Αύξηση των διαγνώσεων κατά 40% στην Αττική - Ποιοι μολύνονται πιο εύκολα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Αττική την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 40%, σύμφωνα με τον καθηγητή, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Όπως επεσήμανε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, οι νέοι από 19-40 ετών μολύνονται πιο εύκολα και μάλιστα έως και δύο φορές περισσότερο σε αυτή τη φάση και «πρέπει αυτή η ηλικιακή ομάδα να προσέχει, να μην θεωρεί πως είναι άτρωτη».

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε επίσης στα στοιχεία της ημερήσιας επιδημιολογικής έκθεσης, τονίζοντας ότι το δεύτερο κύμα «φουντώνει» με 500.000 κρούσματα ανά ημέρα παγκοσμίως. Ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως η πανδημία στην Ελλάδα επεκτάθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα με καθαρά γεωγραφικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά.

«Σαφής είναι η επιβάρυνση επιδημιολογικού φορτίου, προς τα Βόρεια. Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται επιθετική αύξηση. Η Αττική παρουσίασε αύξηση 40% στις διαγνώσεις σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης. Τόνισε πως η αύξηση εκτός Αττικής έχει πιο επιθετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το Λεκανοπέδιο, για αυτό μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής στα συνολικά κρούσματα. 

Οι «πορτοκαλί» και οι «κόκκινες» περιοχές


Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, η Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς εντάσσεται στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου), ενώ στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) εντάσσονται πλέον οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών. 

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ισχύουν, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ενώ από τις 24 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30 π.μ. μέχρι τις 05:00 το πρωί.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: Για 1-2 κλωτσιές μιλά ο δράστης

Ελλάδα / Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: «Τον κλώτσησα μία ή δύο φορές» ισχυρίζεται ο δράστης

Με σκυφτό κεφάλι πέρασαν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι ο 40χρονος και η 36χρονη γυναίκα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 64χρονου στην Αρκαδία
LIFO NEWSROOM