Μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων θα παραμείνουν ανοιχτά από την Πέμπτη στο πλαίσιο της εφαρμογής του τρίτου lockdown στην Αττική.

 

Τα μέτρα του αυστηρού lockdown θα ισχύσουν ως τις 28 Φεβρουαρίου ενώ εστίαση θα λειτουργεί αποκλειστικά με delivery και take away.

 

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε και στο διάγγελμά το ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Αττική μπαίνει σε καθεστώς ολικού lockdown, από τις 6 το πρωί της Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου με καταστήματα και σχολεία όλων των βαθμίδων να παραμένουν κλειστά.

 

Εκτός από τα καταστήματα που προαναφέρθηκαν- δηλαδή σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και  πρατήρια καυσίμων- όλα τα υπόλοιπα καταστήματα λιανεμπορίου, τα κομμωτήρια, τα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και εμπορικά κέντρα, θα είναι κλειστά.

 

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και την 28η Φεβρουαρίου ανοιχτά θα παραμείνουν στην Αττική:

 

-σούπερ μάρκετ

-μίνι μάρκετ

-περίπτερα
-φούρνοι
-μανάβικα
-κρεοπωλεία
-φαρμακεία
-βενζινάδικα

-συνεργεία αυτοκινήτων
-επισκευές κινητών
-Pet shop

 

 

Ανοιχτές θα παραμείνουν και οι λαϊκές αγορές. Στα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά κατά το τρίτο lockdown, που επιβάλλεται από την Πέμπτη στην Αττική, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας, η τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων όπως ορίζει ο νόμος ενώ ο αριθμός των πελατών εντός του καταστήματος ορίζεται επίσης αναλογικά με τα τετραγωνικά μέτρα.

 

Για την ίδια περίοδο στην περιφέρεια Αττικής κλειστά θα παραμείνουν:

 

-σχολεία όλων των βαθμίδων, εκτός από τα σχολεία ειδικής αγωγής

-βρεφονηπιακοί σταθμοί/ νηπιαγωγεία
-λιανεμπόριο
-εκκλησίες
-κομμωτήρια
-κέντρα αισθητικής

-μανικιούρ/πεντικιούρ
-βιβλιοπωλεία

-πρακτορεία ΟΠΑΠ
-ανθοπωλεία.

Σε ό,τι αφορά στα ανθοπωλεία έχει κατατεθεί σύμφωνα με πληροφορίες σχετική εισήγηση στην αρμόδια Επιτροπή εν όψει του εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου. Η εισήγηση αφορά στις 13 και 14 Φεβρουαρίου ενώ εάν παραμείνουν ανοιχτά τα ανθοπωλεία για αυτόν τον λόγο, τότε πιθανότατα θα λειτουργήσουν μόνο κατόπιν ραντεβού.

 

Εκκρεμεί ωστόσο η απόφασή για το εάν η διαδικασία θα γίνεται με click inside ή με click away.