Λάρισα: Καταδικάζει ο δήμος τα επεισόδια για την «Αμάλ» - «Γιατί τόσο μίσος για μια κούκλα;»

Λάρισα: Καταδικάζει ο δήμος τα επεισόδια για την «Αμάλ» - «Γιατί τόσο μίσος για μια κούκλα;» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Την καταδίκη του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη στη Λάρισα κατά την έλευση της κούκλας με το όνομα «Αμάλ», που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και συμβολίζει το δύσκολο ταξίδι των προσφυγόπουλων, εξέφρασε ο δήμος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο δήμος Λαρισαίων, κάνει λόγο για ομάδα «ακραίων, σκοταδιστών, φασιστών και μισαλλόδοξων», η οποία δεν δίστασε να «τρομοκρατήσει γονείς και παιδιά που συμμετείχαν με χαρά στην εκδήλωση».

Λάρισα: Καταδικάζει ο δήμος τα επεισόδια για την «Αμάλ» - «Γιατί τόσο μίσος για μια κούκλα;» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI

Παράλληλα, αναφέρει πως «στη Λάρισα φωνές διχασμού, μισαλλοδοξίας και ρατσισμού είναι και θα παραμείνουν στο περιθώριο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Για πολιτιστική εκδήλωση με ανθρωπιστικό χαρακτήρα για την προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στάθηκε δυστυχώς αφορμή για εκδηλώσεις μίσους.

» Μια πολύ μικρή ομάδα ακραίων, σκοταδιστών, φασιστών και μισαλλόδοξων έκρινε σκόπιμο να μην μείνει στη διχαστική και χυδαία ρητορική που χρησιμοποίησε τις τελευταίες ημέρες, αλλά να προβεί και σε επιθέσεις κατά της…Αμάλ, τρομοκρατώντας γονείς και παιδιά που συμμετείχαν με χαρά στην εκδήλωση.

» Τι να απαντήσουμε σ´ αυτά τα παιδιά που τρομοκρατημένα ρωτούσαν, με αθωότητα τους γονείς τους: «Γιατί τόσο μίσος για μία κούκλα;»

» Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια. Ζητούμε συγγνώμη από τις οικογένειες και τα παιδιά που έσπευσαν με χαρά να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

» Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων θα συνεχίσει να κινείται με αρχές και αξίες, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Στην Λάρισα φωνές διχασμού, μισαλλοδοξίας και ρατσισμού είναι και θα παραμείνουν στο περιθώριο».

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης για την υποδοχή της «Αμάλ», στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, όταν ομάδα ατόμων που εναντιώνονται στην εκδήλωση φέρεται να πέταξαν πέτρες, αλλά και προπηλάκισαν πολίτες της Λάρισας, που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ