Λαϊκές αγορές: Οι αλλαγές που προβλέπει η ΚΥΑ, λόγω κορωνοϊού

Λαϊκές αγορές: Οι αλλαγές που προβλέπει η ΚΥΑ, λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση η οποία καθορίζει τον τρόπο που θα συμμετέχουν οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι αλλαγές προέκυψαν έπειτα από συνεργασία των υπουργών Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, σε συνεννόηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Εντός τριών ημερών από τη δημοσίευση της κοινής υπουργικής απόφασης (7 Απριλίου), ο κάθε παραγωγός- πωλητής ή ο αναπληρωτής του θα πρέπει, με υπεύθυνη δήλωση, να δηλώσει μόνιμο τόπο κατοικίας στην περιοχή που θέλει να δραστηριοποιείται, με τη δέσμευση ότι, μέχρι τη λήξη των μέτρων καραντίνας, δεν θα επανέλθει στην περιφέρειά του αλλά θα μένει μόνιμα στην περιοχή που θα δηλώσει και θα εμπορεύεται τα προϊόντα που θα στέλνουν από τον τόπο παραγωγής στον ίδιο ή τον αναπληρωτή του. Την υπεύθυνη δήλωση θα την φέρει πάντα μαζί του.

Η λειτουργία των λαϊκών αγορών εξακολουθεί να διέπεται από τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Δηλαδή, προβλέπεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των κλάδων των υπαίθριων αγορών που εμπεριέχουν μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, σε όλη την Επικράτεια, έως και την Πέμπτη, ‪30 Απριλίου 2020‬ για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Έως και τις ‪30 Απριλίου‬ επιτρέπεται η λειτουργία των υπαίθριων αγορών, σε όλη την Επικράτεια, ως ακολούθως:

α. Σε κάθε υπαίθρια αγορά, από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

β. Στις περιοχές όπου λειτουργούν παράλληλες υπαίθριες αγορές σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4682/2020 (Α' 76) δεν εφαρμόζεται το ανωτέρω εδάφιο.

γ. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Τέλος απαγορεύεται η πώληση στις υπαίθριες αγορές βιομηχανικών ειδών, εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 


Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ