Κρήτη: Εξιτήριο για ηλικιωμένη 101 ετών που νοσηλευόταν με κορωνοϊό– Ήταν πλήρως εμβολιασμένη

Κρήτη: Εξιτήριο για ηλικιωμένη 101 ετών που νοσηλευόταν με κορωνοϊό– Ήταν πλήρως εμβολιασμένη Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / PIXABAY
0

Εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου πήρε την περασμένη εβδομάδα μία ηλικιωμένη 101 ετών, η οποία είχε νοσήσει με κορωνοϊό.

Την είδηση έκανε γνωστή ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γιώργος Χαλκιαδάκης, σημειώνοντας πως η γυναίκα «ήταν πλήρως εμβολιασμένη και για το λόγο αυτό, λίγες μέρες μετά την εισαγωγή της κατάφερε να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει σπίτι της».

Ο κ. Χαλκιαδάκης, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και τη Μαρία Μπινιχάκη παρουσίασε το προφίλ των ασθενών που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τη σημασία του εμβολιασμού.

«Η πλειονότητα των ασθενών που εισέρχονται σε ΜΕΘ είναι ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι», είπε συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα εισήλθαν και δύο ασθενείς με κορωνοϊό, πλήρως εμβολιασμένοι, οι οποίοι όμως είχαν άλλα υποκείμενα νοσήματα, όπως μεταδίδει το Zarpanews.

«Όλοι οι εμβολιασμένοι ακόμη και αν χρειαστούν νοσηλεία θα έχουν μια ήπια νόσο», εξήγησε ο κ. Χαλκιαδάκης, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της υπερήλικης, η οποία κατάφερε να πάρει εξιτήριο, χάρη στον εμβολιασμό της.

Κλείνοντας, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, απεύθυνε έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 να το πράξουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε».

«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσουμε ανοσία απέναντι στον ιό. Οι όποιες επιπλοκές είναι μέσα στο πλαίσιο μιας θεραπευτικής αγωγής», κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ