Κρατούμενοι Νιγρίτας: «Ήταν βασανιστής ο υπαρχιφύλακας που δολοφονήθηκε»

Κρατούμενοι Νιγρίτας: «Ήταν βασανιστής ο υπαρχιφύλακας που δολοφονήθηκε» Facebook Twitter
7

Επιστολή με καταγγελίες δημοσιεύουν οι κρατούμενοι των Φυλακών Νιγρίτας μετά το θάνατο του ισοβίτη Ιλία Καρέλι από χτυπήματα, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή.

Οι κρατούμενοι ισχυρίζονται ότι ο δολοφονηθείς υπαρχιφύλακας Γιώργος Τσιρώνης ήταν βασανιστής  και τονίζουν πως ο θάνατος του ισοβίτη Ιλία Καρέλι ήταν μία πράξη εκδίκησης από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Η επιστολή των κρατουμένων στις πτέρυγες Β1, Β2, Γ1, Γ2 των φυλακών Νιγρίτας:

«Μετά το επεισόδιο στις φυλακές Μαλανδρίνου με το θάνατο του βασανιστή υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, ο Ιλία Καρέλι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Μετά το πέρας της ανάκρισης στις 27 Μαρτίου μεταφέρθηκε άμεσα στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Ο συγκρατούμενος μας έτοιμος να δεχθεί τις συνέπειες του νόμου και να του επιβληθεί ποινή για το αδίκημα το οποίο έκανε δικάστηκε ήδη σε θάνατο χωρίς να πάει δικαστήριο και είναι ήδη νεκρός. Η δολοφονία έγινε άμεσα και με επαγγελματική ακρίβεια. Ο Ιλία Καρέλι χώρια τους μώλωπες είχε και τρύπες στο σώμα του, μια στο χέρι και μια στη περιοχή του στέρνου, οι οποίες φέρεται να έγιναν με αιχμηρό αντικείμενο πράγμα το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί.

Εμείς θέλουμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του όπως έγινε και με τον υπαρχιφύλακα. Επίσης ζητάμε να δωθούν στη δημοσιότητα όλες οι φωτογραφίες από τη στιγμή που εισήλθε στη φυλακή Νιγρίτας. Να βρεθούν οι υπεύθυνοι του ξυλοδαρμού και να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του όπως θα καταδικαζόταν κι εκείνος. Από νέα στοιχεία που κυκλοφορήσανε από έναν εξωτερικό φρουρό και διάφορους εργαζόμενους κρατούμενους, στο χώρο εισερχομένων υπάρχουν ακόμα και τώρα κηλίδες αίματος και φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο Ιλία Καρέλι ξυλοκοπήθηκε ΚΑΙ στις φυλακές Νιγρίτας.

Το μόνο που ζητάμε είναι η δικαιοσύνη και όχι φασιστικές ενέργειες σε στυλ βεντέτας. Είμαστε εδώ και θα σταθούμε αντιμέτωποι σε ότι θέλει να σταματήσει να ακούγεται η φωνή μας. Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι πέρα από κάθε εθνικότητα και να αντισταθούμε στη χούντα που επικρατεί εδώ και καιρό. Οι κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β1, Β2, Γ1, Γ2 των φυλακών Νιγρίτας».

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM
Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υπερφόρτωσης - «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο»

Ελλάδα / Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο» - Τι εξετάζεται

«Aπό τύχη δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα γιατί είναι και κάποιοι τσιμεντένιοι όγκοι δίπλα στην προβλήτα» δήλωσε εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM