Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα στη Λέσβο - Ωράρια και απαγορεύσεις από Δευτέρα

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα στη Λέσβο - Ωράρια και απαγορεύσεις από Δευτέρα Facebook Twitter
0

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την εφαρμογή έκτακτων περιοριστικών μέτρων στην Λέσβο λόγω κορωνοϊού

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα  στο νησί, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ολόκληρη η Π.Ε. Λέσβου τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:


-Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
-Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.


Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 8 ημέρες από τη Δευτέρα 24-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00.

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:
-η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
-οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας και
-οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

Σήμερα, η Ελλάδα κατέγραψε νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 284 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες. Συνολικά τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα ανέρχονται σε 8.664. 

Στο ίδιο διάστημα έχασαν τη ζωή τους ακόμα δύο ασθενείς με Covid-19 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 242. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων ήταν 269 μολύνσεις σε 24 ώρες, το οποίο είχε καταγραφεί δύο φορές αυτή την εβδομάδα, την Τρίτη και την Πέμπτη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ